Terug naar overzicht

Genadezesje was serieuze grap

Natuurlijk hoeven docenten geen genadezesjes uit te delen, zegt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Het LAKS wilde alleen maar het leenstelsel onder de aandacht brengen.

Gisteren riep het LAKS alle docenten van middelbare scholen op om eindexamenkandidaten te matsen. Want waarom zouden jongeren de basisbeurs moeten mislopen als ze op hun eindexamen een paar spelfouten maken?

Grootschalige examenfraude?
De oproep deed zo veel stof opwaaien, dat de zeventienjarige LAKS-voorzitter Annelotte Lutterman de grap voor de zekerheid uitlegt. Natuurlijk pleit het LAKS niet voor grootschalige examenfraude. En zij weet ook wel dat docenten de examens allang hebben nagekeken. Het LAKS wilde slechts aandacht vragen voor ‘de sloopkogel van de minister’.

Het leenstelsel sloopt voor sommigen de toegang tot het hoger onderwijs, schrijft Lutterman. ‘Als talent en potentie verloren gaan door de hoge financiële drempel, wat is het diploma, met of zonder een genadezesje, dan nog waard?’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?