Terug naar overzicht

Ilse Wolf wint atelier met fotoproject

Ilse Wolf, net-afgestudeerd bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Breda, mag een jaar lang gebruik maken van een atelier bij Electron.

Elk jaar stelt de gemeente Breda een atelier beschikbaar aan een eindexamenstudent die deelnemer is van Starterslift. ‘De manier waarop Ilse Wolf in haar afstudeerwerk “Weather Permitting” het verhaal van een desolaat Welsh eiland onderzoekt en vastlegt, verraadt een aanstekelijke nieuwsgierigheid. Een terechte winnares, wat mij betreft’, zei wethouder van Cultuur Selçuk Akinci afgelopen vrijdag tijdens de uitreiking van de prijs.

Eilandleven
Wolf bracht het eilandleven op Caldey in beeld. Op dit kleine eiland voor de kust van Wales leiden eenentwintig bewoners, waaronder elf monniken, een afgezonderd bestaan. Door portretten, interieurs, landschaps- en eilandtaferelen te combineren, creëert Ilse een genuanceerd, complex portret van een uitzonderlijk gesloten gemeenschap.

Het werk van Ilse Wolf is nog tot en met woensdag 2 juli te zien op de eindexamenexpositie van AKV|St.Joost.

Bekijk hier een impressie van de eindexpo in Breda:

//

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?