Terug naar overzicht

Jolien Alleleijn wint Sint Joostpenning

Jolien Alleleijn, student Audiovisuele Vormgeving in Breda, heeft vanmiddag de Sint Joostpenning 2014 gewonnen met haar afstudeerfilm Mother, why is the sea salty? Ze ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

De Sint Joostpenning is de jaarlijkse prijs van de gemeente Breda en de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost voor de beste Bredase afstudeerder. Jolien Alleleijn onderzocht wat de houding en beweging van twee lichamen ten opzichte van elkaar kunnen vertellen, waarbij ze is uitgegaan van het gegeven dat je binnen een hechte relatie door omstandigheden van elkaar vervreemd kunt raken.

Indrukwekkend
De jury over het afstudeerwerk: ‘Het gaat de kunstenaar over de positie van het individu, haar eigen positie eigenlijk. In de gang naar de monumentale presentatie toe maken de kleine beelden nieuwsgierig. Heel basaal en toch uitgebalanceerd. Haar grote projectie heeft ondanks de beklemmende problematiek een buitengewone schoonheid. Heel indrukwekkend; ontroerend en toch ook sensueel. Haar autobiografische drijfveer is aanwezig, maar wordt niet pathetisch.’

Eindexpo
Het werk van Jolien Alleleijn is te zien op de Eindexpo 2014 van AKV|St. Joost in Breda. Die opent morgen haar deuren voor het grote publiek. Al het afstudeerwerk van de lichting 2014 is te zien, tot en met woensdag 2 juli, van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bekijk hier een impressie van de eindexpo 2014 in Breda:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?