Terug naar overzicht

Medewerkers bezorgd over verdwijnen Haags hogeschoolblad

Medewerkers van de Haagse Hogeschool zijn kritisch over het verdwijnen van de papieren versie van hun maandblad Link. ‘Het zegt iets over de cultuur aan de Haagse Hogeschool’.

‘Een hogeschool kan toch niet zonder onafhankelijk nieuwsmedium?’, schrijft een medewerker op intranet. ‘Het lijkt me beter eerst een goed alternatief te realiseren, waar de gewenste interactie en discussie wel plaatsvindt, voordat er met het blad gestopt wordt. Nu breek je veel af van wat er opgebouwd is.’

Nieuws en interactie
De laatste papieren editie van het blad is deze week verschenen, liet de redactie weten. Het is de bedoeling dat Link online verder gaat. Volgens een woordvoerder van de Haagse Hogeschool kunnen de redacteuren de komende maanden nadenken over een nieuwe website voor “nieuws en interactie”.

De Haagse Studentenvakbond denkt dat kritische artikelen over de opleiding bouwkunde en de ict-voorzieningen van de hogeschool invloed hebben gehad op de beslissing om te stoppen met de papieren editie. Voorzitter Jemal Mohamed: ‘Misschien dat Link Online straks een vergelijkbaar medium wordt, maar ik moet het nog zien.’

Online platform
Richard van Ommeren, voorzitter van de hogeschoolraad, wacht ook nog even af. ‘Het meest kwalijke van deze situatie vind ik dat er op dit moment helemaal geen duidelijkheid is over wat er gaat gebeuren. De papieren editie verdwijnt, maar het is nog niet bekend wat er voor terugkomt.’ Daar komt bij: ‘Een online platform vraagt veel van de ict-voorzieningen, en die werken nog niet altijd naar behoren.’

De hogeschoolraad is nu aan het uitzoeken in hoeverre hij invloed kan uitoefenen op wat er met Link gebeurt. ‘We willen graag dat er een kritisch platform komt. Wat mij betreft mag de redactie sowieso wel iets kritischer zijn. Op dit punt ben ik het niet helemaal met de studentenvakbond eens.’

Kritisch stuk
Een deel van de medewerkers lijkt daar hetzelfde over te denken: ‘Veel zaken zijn de afgelopen jaren niet aan de orde gesteld’, schrijft iemand. Of: ‘Inhoudelijk mag het best wel eens wat steviger.’ Een ander vertelt dat hij ooit een kritisch stuk wilde plaatsen en daar slechts 180 woorden voor kreeg. ‘Het zegt allemaal iets over de cultuur aan de HHS (Haagse Hogeschool red.), en die gaat met een interactief forum echt niet veranderen. Dat weet iedereen.’

Foto: Raul Neijhorst; Grote-Cupmaten.nl

Punt. Of had jij nog wat?

CB

Onafhankelijkheid is relatief. Zelfs bij grote dagbladen en publiekstijdschriften ;)

2014-07-11 19:14:03

Piet

‘Een hogeschool kan toch niet zonder onafhankelijk nieuwsmedium?’ Net of punt zo onafhankelijk is. Hoe vaak komen reacties niet door of worden ze door de redactie aangepast.

2014-06-16 13:11:06

Meer lezen?