Terug naar overzicht

Nederlandse thrill ride door Parijs

Je moet als uitgever erg veel vertrouwen hebben in een debuut wil je het vergelijken met een klassieker als Het Parfum van Patrick Süskind. Helaas maakt Cis Meijer die verwachtingen niet waar. Maar Verdoofd is een leuke thriller van Nederlandse bodem.

Lotte’s zus Nina is model in Parijs. Op een dag ontvangt Lotte een kaart met codes en HLP. Nina is in gevaar en Lotte begint in Parijs aan een beklemmende zoektocht naar haar verdwenen zus. Cis Meijer heeft zelf als model in Parijs gewerkt en gebruikt die ervaring voor een thrill ride langs bekende toeristenattracties, en door de kleinere straatjes waar je als toerist niet zo snel zou komen.

Platte karakters
De vaart zit er lekker in, wat overigens wel ten koste gaat van het uitdiepen van de verschillende personages. Door het verhaal in de ik-vorm te schrijven, leer je vooral Lotte kennen. De andere karakters blijven nogal plat.

Een goede thriller valt of staat met het verhaal. Als dat spannend genoeg is, maal je als lezer niet om karakterontwikkeling. Wat dat betreft doet Verdoofd wat het moet doen; je blijft lezen omdat je wilt weten wat er met Nina is gebeurd.

Verdoofd is een goed Nederlands debuut, meenemen als je binnenkort naar Parijs gaat.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?