Terug naar overzicht

Paul Rüpp getipt als burgemeester Breda

BN DeStem tipt vandaag Paul Rüpp, de bestuursvoorzitter van Avans, als een van de potentiele kandidaten voor het burgemeesterschap van Breda.

Peter van der Velden, de huidige burgemeester van Breda, stapt eind dit jaar op. Reden voor BN DeStem om een aantal mogelijke kandidaten op een rij te zetten. Waaronder dus bestuursvoorzitter Paul Rüpp.

Behoorlijke bagage
‘Geboren Bredanaar, nu bestuursvoorzitter van Avans Hogeschool, maar óók Brabants kamerheer van koning Willem-Alexander. Heeft een behoorlijke bagage opgebouwd, eerst als wethouder in Uden, later als gedeputeerde in Noord-Brabant. Had vorig jaar wel een akkefietje, omdat zijn salaris bij Avans ruimschoots de Balkenendenorm bleek te overschrijden’, schrijft de krant vandaag.

Andere namen die de krant noemt zijn onder meer die van Jan Hamming, voormalig wethouder in Tilburg en nu burgemeester van Heusden, en Arno Brok, burgemeester van Dordrecht. Het duurt nog minstens vier maanden voordat bekend wordt wie Van Der Velden gaat opvolgen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?