Terug naar overzicht

Schaterlachen bij Franse bestseller

Op zoek naar een luchtige roman? Een hedendaagse fabel? Een boek dat het meer moet hebben van de vlotte schrijfwijze dan van uitvoerige beschrijvingen? De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast is een bestseller in Frankrijk en verovert langzaam ook de rest van de wereld.

De avonturen van hoofdpersoon Ajatashatru Lavash Patel zijn dan ook hilarisch. De oplichter/fakir reist naar Ikea om een spijkerbed te kopen en belandt van het ene avontuur in het andere. Zo komt hij in aanraking met Afrikaanse vluchtelingen die illegaal Engeland proberen in te komen en ontmoet hij een beeldschone Franse actrice. Tussendoor besluit Patel iets goeds te doen voor onbekenden, krijgt hij het aan de stok met een zigeunerfamilie en sluit hij een contract bij een uitgeverij.

Het boek stemt niet tot overpeinzen, wel tot schaterlachen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?