Terug naar overzicht

Zac & Mia: a-typisch over kanker

Boeken over kanker zijn meestal sentimenteel of ultiem depressief. Zo niet Zac & Mia van A.J. Betts, een boek vol sarcasme en reële situaties zonder dat je als lezer meteen grijpt naar een doos met tissues.

De 18-jarige Zac ligt in het ziekenhuis vanwege een beenmergtransplantatie. Hij ligt in quarantaine. Alleen zijn moeder en het verplegend personeel mogen bij hem komen. In de kamer naast hem ligt Mia, een opstandige 17-jarige die er alles aan doet om haar kanker te verzwijgen voor vrienden en familie. Via de dunne muur komen ze met elkaar in contact.

Zac & Mia gaat over twee net-volwassenen die op hun eigen manier omgaan met de terminale ziekte. Langzaam groeien ze naar elkaar toe en blijkt Zac Mia harder nodig te hebben dan andersom. Meeslepend en niet te zwaar. Een echte aanrader.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?