Terug naar overzicht

Net-afgestudeerde wordt directeur bouwbedrijf

Corina Boerman, net-afgestudeerd bij Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg, heeft voor haar scriptie de afstudeerprijs van Bouwend Nederland gekregen. Onderdeel daarvan is dat ze voor een dag directeur mag zijn van een bouwbedrijf.

Corina heeft voor Ballast Nedam onderzoek gedaan naar het toepassen van de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREAAM). Dat is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Klimaatverandering
‘Mijn vraagstelling was: hoe kan Ballast Nedam BREEAM efficiënt in het reguliere realisatieproces laten passen? Aanvankelijk vond ik BREEAM een bureaucratisch systeem en duurzaamheid vooral een “verkoopargument”. Echter, hoe verder ik in mijn onderzoek kwam, hoe meer ik de achtergrond van de BREEAM credits ging begrijpen. Hoewel de daadwerkelijke invloed van de mensheid op klimaatverandering een controversieel onderwerp is, ben ik gaan geloven dat we op deze manier niet door kunnen gaan’, legt Corina uit. In haar scriptie raadt de net-afgestudeerde Ballast Nedam aan een BREEAM-coördinator te benoemen.

Een negen
De scriptie leverde haar niet alleen de afstudeerprijs op maar ook een negen van Avans.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?