Terug naar overzicht

Student overleden na overmatig drankgebruik

Een student van Stenden Hogeschool is in Zuid-Afrika overleden na overmatig drankgebruik.

De student vierde vrijdagavond zijn verjaardag in de campusbar van de Zuid-Afrikaanse vestiging van Stenden. Hij zou onwel zijn geworden nadat vrienden via een trechter drank bij hem naar binnen hadden gegoten en overleed op weg naar het ziekenhuis.

Vrijwillig of dwang?
De politie gaat er voorlopig vanuit dat de student vrijwillig heeft gedronken, melden Zuid-Afrikaanse media. De rechter zal nog wel onderzoeken of dat daadwerkelijk het geval was, of dat er sprake was van dwang.

De 24-jarige kwam uit Haaksbergen. Hij studeerde toerisme en recreatie en was in Zuid-Afrika voor een uitwisselingsprogramma.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?