Terug naar overzicht

260 Tilburgse studenten zetten Someren op zijn kop

De t-shirts liggen te drogen en de spullen worden ingepakt. De introcommissie van Avans in Tilburg is druk bezig met de voorbereiding van de introductie. Zo’n 260 eerstejaarsstudenten doen volgende week mee.

‘260 studenten, dat zijn er veel meer dan de 180 die normaal meedoen’, zegt Denise Morcus, vierdejaarsstudent Gezondheidszorg Technologie en voor het tweede jaar voorzitter van de introcommissie.

Spellentocht
Komende maandag verzamelen de nieuwkomers bij de soos van Totus vandaaruit gaan ze met de bus naar Someren. ‘We beginnen met een spellentocht door Someren. Vertegenwoordigers van studentenvereniging Totus, studievereniging Annexis en de Studentenraad Tilburg informeren studenten over wat zij doen’, vertelt Denise. ’s Middags moeten de groepen actief aan de bal op een soort van wipe-out baan.

‘Natuurlijk mogen de studenten onder de 18 meedoen aan de bierestafette. Zij moeten dan alcoholvrij bier drinken of iets als karnemelk’

De traditionele bierestafette op de maandagavond zal dit jaar een iets andere invulling krijgen vanwege de nieuwe wet op het drinken van alcohol. ‘Van de 260 eerstejaarsstudenten is een derde onder de 18. Daar houden we rekening mee. Zo gaan we met bandjes werken en liggen er bij de bar lijsten waarop staat of en hoeveel minderjarigen er in een groep zitten. Natuurlijk mogen de studenten onder de 18 meedoen aan de bierestafette. Zij moeten dan alcoholvrij bier drinken of iets als karnemelk.’

Brug bouwen van spaghetti
Koop één druif, rij met het karretje van Albert Heijn de Emté binnen. Het zijn enkele van de 88 opdrachten die de studenten op dinsdagochtend moeten uitvoeren. ’s Middags komen docenten langs om iets te vertellen over de opleiding en gerelateerde opdrachten te maken. ‘Dan moet je denken aan het bouwen van een brug met spaghetti door Bouwkundestudenten’, legt Denise uit. ’s Avonds is er een ‘cantuskwis’ en het slotfeest. ‘Dit jaar met als thema Color. We gaan blacklights ophangen en iedereen volspuiten met neonverf.’

Op woensdagochtend keert iedereen terug naar Tilburg voor een rondgang door de stad en een afsluiting bij Totus. ‘Het is echt ideaal dat je bij Avans een kroeg op school hebt. Daardoor wordt het organiseren van activiteiten veel makkelijker en er zijn altijd wel mensen aanwezig die je willen helpen.’

‘We hebben nu ook vrijwilligers die al vijf jaar afgestudeerd zijn, maar nog altijd meedoen’

Hoewel Denise aan haar laatste jaar begint bij Avans, hoopt ze ook in de toekomst nog betrokken te blijven bij de introductie. We hebben nu ook vrijwilligers die al vijf jaar afgestudeerd zijn, maar nog altijd meedoen. Sterker we hebben jaarlijks teveel inschrijvingen door vrijwilligers. Dat bewijst maar dat de introductie echt leuk is.’

Mail naar Punt
Heb jij foto’s, video’s of mooie verhalen van/over je introductie. Mail ze door naar punt@avans.nl. Dan plaatsen wij de foto’s in het introalbum op Facebook. Meer info over de introducties van Avans vind je op onze kalender.

Komende week valt het introductienummer van Punt bij alle eerstejaarsstudenten op de mat. Het magazine staat nu al online.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?