Terug naar overzicht

Afgestudeerde hbo-ers verdienen steeds minder

De afgelopen vijf jaar is het maandsalaris van afgestudeerde hbo’ers gemiddeld met 361 euro omlaag gegaan. Dat meldt BNR op basis van gegevens van de HBO-monitor, een landelijk onderzoek onder afgestudeerden.

Christoph Meng, onderzoeker van de Universiteit Maastricht wijt de salarisdaling aan de crisis; ‘In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar recentelijk afgestudeerde hbo’ers continu gedaald, terwijl het aanbod aan nieuwe hbo’ers relatief constant is gebleven. Daardoor dienen werkgevers minder te betalen’, zegt hij op BNR. Daarnaast zijn meer hbo-ers onder hun niveau gaan werken of minder uren per maand.

Hongerloontje
Huidige hbo-ers hoeven niet te vrezen dat zij na het behalen van een diploma voor een hongerloontje aan de slag moeten. Meng verwacht dat het salaris over een jaar of twee zal toenemen als de crisis voorbij is.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?