Terug naar overzicht

Lowlijdensweg

Eén grote chaos. Veel te veel mensen op station Lelystad. Vervelend lang in de file staan met de Legbatterij Express. Bus uit, duwen en trekken om zo snel mogelijk het festivalterrein op te komen. Eenmaal daar is een acceptabel kampeerplekje vinden als zoeken naar een speld in een hooiberg. Komt ook nog eens bij dat ik mijn buitentent en matje ben vergeten. En laat het nu nét gaan regenen. Alles nat en onder de modder. Geweldige valse start.

‘€2,60 betalen voor je 20 cl water met pauperbiersmaak’

Eindelijk aangekomen bij de muntenkassa, waar zo’n verbitterde toiletjuffrouw 2.0 mijn zuurverdiende centen in veel te dure stukjes plastic verandert. Uitgedroogd naar de drinkstand slenteren, een onmogelijke opgave gezien de stugge mensenmassa. €2,60 betalen voor je 20 cl water met pauperbiersmaak.
Inmiddels ben ik de tel kwijt wat betreft de rijen: in de rij voor de wc, in de rij voor de douche, in de rij voor de rij.

‘De wallen onder mijn ogen roepen dat zij weg willen uit deze hel op aarde die Biddinghuizen heet’Te veel mensen op te weinig vierkante meter in het voorvak. Kapot gebeukt worden in de moshpit. Onhandig glimlachen naar de mevrouw van de EHBO. Tja, probeer dat maar eens charmant te doen met je tand door je lip. Dit draakboek de volgende festivaldagen herhalen. De laatste avond lusteloos doorhalen. De wallen onder mijn ogen roepen dat zij weg willen uit deze hel op aarde die Biddinghuizen heet.

De eindbalans: verzuurde benen, een rood banksaldo en een vernielde onderrug. Ik ben gesloopt. Verregend. Doodop. Gaar. Chagrijnig. Snotverkouden. Val me niet lastig. En ja hoor, iemand heeft het gore lef om te vragen: ‘Rick, hoe was Lowlands?’ Ik kan alleen maar antwoorden dat het focking tof was.

Rick Bastiaanssen is vierdejaarsstudent Human Resource Management in Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Peter Bastiaanssen

Arme Rick. Gaat naar massavertier en moet ook nog eens in de rij staan en nog eens en nog eens, het houdt maar niet op. Dat kan toch niet de bedoeling zijn zo vindt hij; en gelijk heefttie natuurlijk. Dat kan niet de bedoeling zijn.Volgend jaar weer?

2014-08-27 17:21:54

F.

Nog nooit op een meerdaags festival eerder geweest lijkt het net.. Vooral aangezien alles op Lowlands over het algemeen meer dan prima is geregeld..

2014-08-27 17:21:26

k.

Het ligt er net aan wat je leuk vind. Ik zou me nog geen minuut kunnen vermaken op Graspop of Summer Breeze.

2014-08-27 14:20:40

metalhead

Ga dan ook eens naar een fatsoenlijk festival zoals Graspop of Summer Breeze. dan kun je kaarten kopen wanneer *hou je vast* de line-up bekend is!!! Is hiet bier betaalbaar en de moshpit een moshpit en niet domweg beuken. En de muziek is beter!

2014-08-27 12:45:34

Meer lezen?