Terug naar overzicht

Beperkt treinverkeer Tilburg tijdens tentamenweek

In Tilburg wordt er flink aan het station gewerkt. Van 11 t/m 26 oktober is er beperkt of helemaal geen treinverkeer van en naar Tilburg. Avansstudenten kunnen hier last van hebben, in deze periode valt namelijk de tentamenweek.

Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een fiets- en voetgangerstunnel ter hoogte van de Willem II-straat. De wijk Spoorzone wordt daarmee verbonden met het stadscentrum ten zuiden van het station. Daarnaast komen er nieuwe entrees en pleinen aan de Spoorlaan en aan de kant van wijk Theresia.

Gevolgen voor reizigers
Hieronder een overzicht over het gewijzigde treinverkeer:

Zaterdag 11 oktober tot 21:00 uur: geen treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch. Reizigers Den Bosch – Tilburg kunnen omreizen via Boxtel

Zaterdag 11 oktober 21:00 uur t/m vrijdag 17 oktober: geen rechtstreekse Sprinters tussen Den Bosch – Breda. Reizigers kunnen de Intercity nemen van Den Bosch naar Tilburg en daar overstappen op de Sprinter naar Breda.

Zaterdag 18 t/m donderdag 23 oktober: géén treinverkeer mogelijk van en naar station Tilburg. De NS zet snelbussen in tussen:

  • Tilburg-Breda
  • Tilburg-Den Bosch
  • Tilburg-Eindhoven
  • Breda-Eindhoven
  • Breda-Den Bosch

Tussen Breda en Oisterwijk wordt er een stopbus ingezet.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 oktober: geen rechtstreekse Sprinters tussen Den Bosch – Breda. Reizigers kunnen de Intercity nemen van Den Bosch naar Tilburg en daar overstappen op de Sprinter naar Breda.

Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden medio 2016 afgerond zijn. Meer informatie over de bouw van het station en het gewijzigde treinverkeer vind je hier.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?