Terug naar overzicht

Daniel Radcliffe als romantische stuntelaar

Vanaf deze week draait de romantische komedie What If in de bioscoop, over de eeuwige vraag: kunnen een man en een vrouw beste vrienden zijn?

Wallace (Daniel Radcliffe) en Chantry (Zoe Kazan) zitten vanaf hun eerste ontmoeting helemaal op één lijn. Qua humor, hobby’s en ideeën over de wereld zijn ze de perfecte match. Helaas heeft Chantry al jarenlang een relatie met carrièretijger Ben. Dan maar goede vrienden…

Hugh Grant
What If is de derde film voor Radcliffe sinds de laatste Harry Potter en dat doet hij goed. Zijn charmante Britse accent, in combinatie met de droge humor van zijn personage, maakt hem perfect voor dit soort Hugh Grant-achtige rollen van romantische stuntelaar.

Deze romcom is herkenbaar voor iedereen die wel eens getwijfeld heeft tussen liefde en vriendschap. Sowieso zit de film vol herkenbare twintigersdilemma’s over studie, carrière en relaties. Hierdoor ontkomt de film niet aan enkele clichés, maar de vorm is origineel, de beelden van nachtelijk Toronto zijn mooi en de dialogen zijn scherp. De fijne soundtrack maakt het geheel compleet.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?