Terug naar overzicht

Hoofdingang station Breda verplaatst naar noordkant

Treinreizigers opgelet: zaterdag 6 september opent station Breda zijn nieuwe ingang. Aan deze kant moet je voortaan zijn voor de fietsenstalling, om een trein te halen of een taxi te nemen. Ook vind je daar winkels en horecagelegenheden.

Na de laatste nachttrein in de nacht van zaterdag op zondag sluit de huidige ingang aan de centrumzijde. Dat gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe station dat naar verwachting medio 2016 klaar is.

Fietsenstalling
Voor bus- en treinreizigers vindt een aantal veranderingen plaats. Op donderdag 4 september worden de fietsparkeerplaatsen aan de centrumzijde verwijderd. Fietsen die er daarna nog staan worden verplaatst naar een tijdelijke fietsenstalling. Die vind je tot 12 september op het Q-park terrein aan de Spoorstraat. Vanaf zaterdag 6 september kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietsenstalling aan de Belcrumzijde. Met uitzondering van de Emmastraat, Stationsweg, Meerten Verhoffstraat en Willemstraat. In deze straten aan de centrumzijde kun je je fietsen nog wel kwijt.

Bussen en taxi’s
Vanaf zondag 7 september rijden alle stads- en streekbussen naar een nieuw, volledig overdekt busstation aan de Belcrumzijde. Door deze verandering wijzigt ook de dienstregeling omdat sommige bussen een andere route rijden. Voor reizigers betekent dit dat hun reis enkele minuten korter of langer zal gaan duren. Informatie daarover vind je hier.
Vanaf het nieuwe busstation vertrekken ook de internationale lijndienstbussen. Daarvoor zijn speciale parkeerplaatsen gecreëerd aan de Stationslaan. De taxistaanplaats verhuist eveneens naar de noordkant. Er komen wel een paar taxistaanplaatsen bij de voetgangersbrug aan de Stationsweg.

Loopbrug
Reizigers die toch de centrumkant gebruiken, moeten gebruik maken van de loopbrug. Aan de Belcrumzijde zijn liften en roltrappen om bij de sporen te komen.

Informatie
Meer informatie over de verbouwing van station Breda en alle wijzigingen? Kijk dan op www.viabreda.nl. Ook te vinden op Twitter: @viabreda

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?