Revolutie van de zonnecel

  Zonne-energie kan ons voorzien van een derde van de totale energiebehoefte. Dankzij nieuwe ontwikkelingen is er volgens Avans-lector Karel Spee een scala aan opties. Hij bespreekt ze tijdens de Avans Academielezing op 17 september in Breda.

  Zonne-energie
  Iedereen is er inmiddels van overtuigd: we moeten een omslag maken naar een sustainable samenleving. Er wordt driftig gezocht naar hernieuwbare energiebronnen; wind, water, biomassa en zonne-energie dus.

  Deze laatste energiebron moet en kan ongeveer een derde deel van onze totale energiebehoefte leveren. Tijdens de Academielezing op woensdag 17 september zal lector Karel Spee ingaan op ontwikkelingen op dit gebied.

  Rendabel
  Wat kost het om je dak vol te laten bouwen met zonnepanelen, en hoe rendabel is een investering in deze manier van energiewinning? Spee is lector bij het lectoraat Solar Productietechnologie en Equipmentontwikkeling. De lector zal cijfers maar ook technologie achter zonnecel­-toepassingen toelichten.

  ‘Als we een derde deel van onze energiebehoefte uit solar willen halen, is het niet genoeg om alleen panelen op onze daken te leggen, dan zal er veel meer moeten gebeuren’, aldus Spee. Maar er is een revolutie gaande. ‘Met name door de komst van nieuwere zonnecellen en vooral flexibele lichtgewicht zonnecelfolies ontstaat er een scala aan mogelijkheden.’

  De Avans Academielezing is op woensdag 17 september van 19.30 tot 21.00 uur, Hogeschoollaan in Breda. Toegang is gratis, aanmelden kan hier.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.