Terug naar overzicht

Studenten Sociale Studies zingend door Den Bosch

‘Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij’; Luidkeels zingen de eerstejaarsstudenten van de Academie voor Sociale Studies Den Bosch het bekende nummer van Frans Bauer.

De nieuwe Avansstudenten zijn niet te missen in de Bossche binnenstad. In hun opvallende, rode T-shirts zetten zij de boel op z’n kop. Dit jaar is het thema van het introkamp Back to the 90’s. Aan het begin van de Wilhelminabrug staan groepjes druk te overleggen. Voor buikspieroefeningen midden op de Markt, of een polonaise op de Parade draaien de studenten hun hand niet om.

Programma
Tijdens het introkamp was er genoeg te doen. Vorige week dinsdag werd het introkamp feestelijke geopend en gingen de voetjes van de vloer tijdens de kroegentocht door Den Bosch. Woensdag werden er allerlei spellen gedaan in de binnenstad. Natuurlijk kon een sportieve activiteit niet ontbreken. Donderdagmiddag stond er daarom een heuse zeskamp op het programma. Daarna werd het kamp afgesloten met een spetterend eindfeest.

intro-ash-2014-max

Groot feest
Volgens Laurens Remmits, eerstejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, is het introkamp één groot feest. ‘Het is heel gezellig om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen. We moesten allerlei rare opdrachten doen zoals het telefoonnummer scoren van een barmeisje, een photobomb doen bij een vreemd persoon en met een Aziaat op de foto.’

Goede doel
Wie denkt dat het alleen maar lang leve de lol is voor de nieuwe studenten heeft het mis. Tijdens het intro hebben zij geld ingezameld voor Het inloopschip. Dat is een opvang voor dak- en thuislozen in Den Bosch. Loic van Eyk, docent Academie voor Sociale Studies Den Bosch: ‘Tijdens de vele spellen die werden gedaan, hebben de studenten gecollecteerd. In totaal hebben zij 650 euro opgehaald. Met dit geld kunnen we een bijdrage leveren aan projecten van Het inloopschip.’

Benieuwd naar meer foto’s van de intro’s? Zie de foto’s op onze Facebook.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?