Terug naar overzicht

Basisschoolleerlingen maken droom waar

Koekjes, muffins, chocolade en andere lekkernijen gingen rond in woonzorgcentrum Ruitersbos in Breda. Danique Backx en Iris van den Wijngaard, twee vierdejaarsstudenten van de Pabo en leerlingen van basisschool Laurentius verzorgden een high-tea voor de bewoners.

Danique en Iris hebben de kinderen begeleid in het organiseren van de high tea. ‘Tijdens college hebben we eerst les gehad in hoe we kinderen moeten begeleiden’, vertelt Iris. ‘Het was namelijk de bedoeling dat de kinderen alles zelf zouden regelen. Ze hebben naar Ruitersbos gebeld om te vragen of zij een high tea mochten organiseren. Ook belden ze de Albert Heijn met de vraag of de supermarkt koekjes wilde sponsoren.’

De Uitdaging
Via De Uitdaging zijn de Pabostudenten en de basisschoolleerlingen aan elkaar gekoppeld. De Uitdaging is een onderwijs-concept waarbij basisschoolleerlingen maatschappelijk betrokken te werk gaan. Pabostudenten werken aan dat project tijdens het vak Maatschappelijke Betrokkenheid. De basisschoolleerlingen bedenken een droom die zij voor een ander gaan uitvoeren. Iris: ‘We hebben met de leerlingen drie contactmomenten gehad om iets te organiseren. Voor het project kenden we elkaar nog niet. Met z’n allen hebben we gebrainstormd en kwamen zo op het idee om een high tea voor de bewoners van Ruiterbos te organiseren.’

Smullen
Eerst maakten de leerlingen een wandeling met de ouderen. Een nog vitale bewoonster vertelt dat ze het erg op prijs stelt wat de kinderen doen. ‘Dat ze nu al zo behulpzaam zijn, belooft heel wat voor de toekomst. Het is leuk dat ze een keertje met ons wandelen. We gaan wel vaker, maar de mensen die in een rolstoel zitten, kunnen dan meestal niet mee. Nu kan dat wel, omdat de kinderen de rolstoelen duwen.’ Eenmaal terug bij Ruitersbos is het tijd voor de high tea. ‘Dat wordt vast en zeker smullen’, verwacht de bewoonster.

 

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?