Terug naar overzicht

Bedrijfsleven beoordeelt studenten AAFM

Vraagstukken uit de praktijk vormen straks een onderdeel van het curriculum bij AAFM-studenten. De academie is een samenwerking met twee accountancy-organisaties gestart.

De Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) gaat intensief samenwerken met Van Oers Accountancy & Advies en accountants- en adviesorganisatie Accon avm. Doel: onderwijs en het beroepenveld beter op elkaar aan laten sluiten.

Waargebeurde casussen
De twee accountancy-organisaties gaan zeker tot 2018 een bijdrage leveren aan het onderwijsprogramma bij de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy. Studenten van de AAFM krijgen waargebeurde casussen direct vanuit het bedrijfsleven voorgelegd én zullen bij de afronding van de opdracht ook mede beoordeeld worden door medewerkers van het desbetreffende bedrijf. Daarnaast zijn er stageplaatsen beschikbaar gesteld.

Accon avm is een advies- en accountantsorganisatie voor ondernemers in het MKB. Van Oers Accountancy & Advies is een middelgroot kantoor in Zuid-Nederland dat gespecialiseerd is in accountancy, belastingadvies, administratieve dienstverlening, juridische dienstverlening en fusie- en overnamebegeleiding.

Ontwikkeling van de beroepsgroep
Het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen studenten en het bedrijfsleven zal een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de beroepsgroep, verwacht Dennis Klasen, directeur van Van Oers. ‘Voor beide organisaties speelt duurzame koppeling tussen praktijk en theorie een belangrijke factor voor de toekomst.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?