Terug naar overzicht

Zangtalent Avans bij tv-show Beat It

Stem zaterdagavond om 20.00 uur af op SBS6, want dan kun je Annemiek Vendelmans in actie zien. Deze tweedejaarsstudent Bedrijfseconomie in Den Bosch doet mee aan tv-talentenjacht Beat It.

Beat It is een talentenjacht die net even anders is dan al die andere tv-talentenshows. Per aflevering strijden twee teams van negen zangtalenten tegen elkaar: het team van jurylid Jan Smit tegen het team van jurylid Gerard Joling. Annemiek zit zaterdag in het team van Jan Smit.

‘In verschillende wedstrijdrondes vallen er steeds kandidaten af’, legt de Avansstudent uit. ‘Aan het einde van elke aflevering zingen de twee besten van hun teams in de finale een duet met hun captain: Smit of Joling. De eerdere afvallers uit de aflevering kiezen de winnaar van die week. Die gaat met 10.000 euro naar huis.’

Eliminaties
Annemiek: ‘De opnames waren in een grote studio in Hilversum met lampen, camera’s, make-up: alles erop en eraan. Maar het spannendste waren de eliminaties.’ Kandidaten worden in Beat It namelijk op de meest bizarre manieren “uitgeschakeld”. In eerdere shows werden kandidaten bijvoorbeeld geplet door een kroonluchter, weggespoeld door groene smurrie en opgezogen door een stofzuiger.

De economiestudent is al twaalf jaar serieus met muziek bezig. Sinds haar zevende zingt Annemiek in het kerkkoor in haar woonplaats Oss. Haar talent is veelzijdig: ‘Ik zing en acteer in musicals, maar ik zing bijvoorbeeld ook klassiek en jazz. Ik vind alles leuk en ik zing in verschillende talen.’ Ook schreef en componeerde ze een eigen nummer: ‘Your Game’. Voor de tv-show mocht ze niet haar eigen muziek uitkiezen. ‘Maar het waren gelukkig leuke liedjes die ik moest instuderen.’

Ahoy
Annemiek treedt regelmatig op, solo of in een koor. In de omgeving van Oss en Den Bosch doet zij mee aan kerstconcerten, musicals, talentenshows. Het televisieoptreden bij Beat It is niet haar eerste: bij Omroep MAX trad ze een paar jaar geleden op met het Osse jeugdkoor Joy. In november zingt ze in het voorprogramma van Night of the Proms in Ahoy Rotterdam. ‘In de toekomst wil ik meer richting Randstad. Dan zit je toch dichter bij het vuur.’

‘Mijn droom is hiermee groot te worden en ooit mijn geld te verdienen. Als ik die kans krijg, dan ga ik ervoor, zonder twijfel! Maar het is heel lastig, want er is veel concurrentie in de muziekwereld. Ik probeer er gewoon tussen te komen.’ Daarnaast werkt de Avansstudent ook nog gewoon serieus aan haar opleiding Bedrijfseconomie. ‘Dat is mijn veilige basis.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?