Terug naar overzicht

Avansvoetbalteam zoekt sportieve studenten

Voetballen tegen de jongens van de Koninklijke Militaire Academie (KMA)? Het leek Esmael Zamani, eerstejaarsstudent Accountancy, een goed idee. ‘We speelden goed maar verloren toch met grote cijfers’, vertelt de sportieve student.

‘Tijdens de introdag deed ik mee aan een sportevenement op het terrein van de KMA. Ik raakte in gesprek met de voorzitter van hun voetbalteam. Samen kwamen we op het idee om een wedstrijd te organiseren tussen het militairenteam en een studententeam van Avans.’

Goed geolied team
Er was nog wel wat werk voor de boeg: Avans had op dat moment nog namelijk geen voetbalteam! ‘Ik heb toen zelf een team bij elkaar gezocht door in de kantine en Xplora aan jongens te vragen of ze mee wilden doen. Gelukkig waren er genoeg enthousiaste jongens en had ik zo een team bij elkaar, inclusief wissels.’

De wedstrijd was een succes. ‘Met veel moed trokken we, gehuld in een Avanstenue, naar de KMA. De tegenstanders vormden een goed geolied team en dus verloren we met grote cijfers. Wel was het een erg leuke ervaring waarbij we andere studenten leerden kennen.’

Toekomst
Esmael wil graag meer bekendheid geven aan het Avans voetbalteam. ‘Als captain wil ik graag revanche nemen op het KMA team. Helaas hebben een paar jongens aangegeven dat het voor hen eenmalig was. Ik heb dus nog wat spelers nodig die het leuk vinden om een balletje te trappen en die bereid zijn om één keer in de week te trainen.

Aanmelden
Ben jij een sportieve student die zin heeft in een potje voetbal met het Avansteam? Stuur dan een mailtje naar Esmael Zamani en wie weet voetbal jij binnenkort tegen de jongens van de KMA.

Punt. Of had jij nog wat?

Kuba

Ik ben graag benieuwd naar de locatie. Den Bosch is wel het gunstigst voor me. Tof initiatief trouwens

2014-11-20 09:43:19

anoniem

Is het dan volgens de spelregels verboden dat dames meespelen in een team?

2014-11-18 09:55:21

Anne

Jammer dat er alleen een jongens voetbal team is :(

2014-11-17 15:54:24

Sydney Douwes

Het e-mailadres van Esmael is: e.zamani at student . avans . nl

2014-11-17 12:43:22

Bo

Leuk initiatief. Waar en op welke avond trainen jullie? Kunnen Avans talenten dan vrijblijvend een keertje mee doen?

2014-11-17 12:27:54

anoniem

mail ?

2014-11-17 12:06:19

Meer lezen?