Terug naar overzicht

Column: Les 2.469 bèta

‘Als jullie allemaal inchecken op Foursquare, kan ik de aanwezigheid straks controleren. Wil je in de tussentijd op je e-reader naar pagina 82 swipen, dan zal ik op #michaelistof zoeken om te zien of jullie nog vragen hebben. Hebben jullie overigens allemaal mijn vriendschapsverzoek op Facebook geaccepteerd?’

‘Ik heb weinig behoefte aan jouw met alcohol doordrenkte Tinderhoofd’

4 miljoen pixels later: ‘Brenda, wil jij die iets te vlezige zaterdagavondselfies volgende keer niet in onze WhatsApp-groep delen. Ik heb als ik in de kroeg heel docenterig aan mijn biologische cherrytomaten met klimaatneutraal water zit weinig behoefte aan jouw met alcohol doordrenkte Tinderhoofd.’

‘Goed, jullie hebben hard ge-appt, geliked en getwitterd de afgelopen tien minuten, dus wat mij betreft mogen jullie even gaan Spotify’en, Snapchatten en Netflixen. Als de nepenergiedrankjes van 29 cent weer leeg zijn, gaan we… Flickr! op Tim, foto’s van de slides maken is prima, maar mijn hoofd hoeft er niet op.’

‘Het is Facebook, geen Vleesbook’

38 tweets over mijn kledingwansmaak verder: ‘Voor volgende keer wil ik dat jullie in Google Docs antwoord geven op de vragen die ik straks zal bloggen. Mochten jullie van het weekend thuis nog vragen voor mij bedenken, dan ontvang ik die graag via Facebook of Skype. En nee, Brenda, nogmaals, het is Facebook, geen Vleesbook.’

‘Ik zal mijn college straks trouwens in Uitzending Gemist zetten. Beter dan een paaldanswedstrijd, Expeditie so you wanna be the voice of X-files, Geer en Goor in Flikker Maastricht, smakeloze onthoofdingsfilmpjes of boeren die onverstaanbaar vla eten en nog minder uit hun woorden lijken te komen als Yvon Jaspers een dozige vraag stelt.’

Ja, best leuk, die digitalisering bij Avans. Ik zou haast zeggen dat het tot meer mogelijk- dan moeilijkheden leidt. Maar hoe krijg ik in @$)!%#durftevragen- naam die Powerpoint op Blackboard, die cijfers in Osiris en dat YouTube-filmpje op het smartbord-voor-mijn-kop aan de praat? Volgens mij is mijn les 2.469 nog in de bèta-fase.

Michael Doove is docent taal en communicatie aan de Juridische Hogeschool

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?