Terug naar overzicht

CMD’er de nieuwe Voice of Holland?

Zijn broer gaf hem stiekem op, als verrassing. Nu staat Frank van Oudhuizen, student Communication & Multimedia Design in Den Bosch, vrijdag 21 november in de liveshow van The Voice of Holland.

‘Ik werd plotseling gebeld door Talpa met het bericht dat ik mee mocht doen met de pre-selectie van The Voice, maar ik wist toen nog van niks’, aldus Frank. ‘Eerlijk gezegd was ik ook niet meteen enthousiast maar ik dacht: een kijkje nemen bij de voorrondes kan geen kwaad.’

De Avansstudent overleefde vervolgens de verschillende rondes die vooraf gingen aan de blind audition. ‘Ik moest een lijst invullen met liedjes en heb er meerdere ten gehore gebracht voordat ik hoorde dat ik op televisie zou komen. In overleg met de programmaleiding is besloten dat ik bij de echte auditie ‘Time After Time’ zou gaan zingen.’

De auditiedag
‘Overdag was ik vrij kalm maar naarmate de dag vorderde, werd ik steeds nerveuzer. Net voor de auditie ging het nog redelijk maar toen ik eenmaal het podium op liep en al die mensen zag zitten, sloegen de zenuwen behoorlijk toe.’

Ondanks een enthousiast publiek leek de auditie van Frank op een deceptie uit te lopen. Pas op het allerlaatste moment draaiden er ineens drie rode stoelen om. Alleen coach Ali B drukte niet. Frank was naar eigen zeggen totaal niet bezig met de juryleden. ‘Ik concentreerde me vooral op het nummer en op mijn gitaarspel.’

Ilse DeLange
De zanger koos Ilse DeLange als coach. ‘Ik had twee namen in gedachten, Marco en Ilse, maar een definitieve keuze had ik vooraf niet gemaakt. Ik koos uiteindelijk voor Ilse omdat zij op muzikaal gebied ongeveer hetzelfde doet als ik’, vertelt Frank. Ilse leerde hem tot nu toe vooral vertrouwen in zichzelf te hebben. ‘Ze vertelde me dat ze vroeger heel onzeker was terwijl ze nu vol zelfvertrouwen op het podium staat. En als zij het kan, kan ik het ook. Misschien niet zo goed als zij, maar toch.’

De liveshow
‘Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden op de liveshow. Ik oefen mijn stem en maak me op voor de spanning die extra groot is omdat het nu live is.’ Tussen de bedrijven door loopt Frank ook nog stage. ‘Ik heb gelukkig goede afspraken kunnen maken met mijn stagebedrijf waardoor ik de kans krijg zowel te werken als mee te doen aan The Voice. In de kerstvakantie werk ik ook gewoon door. Dat vind ik geen probleem. Mijn studie is heel belangrijk.’

Punt. Of had jij nog wat?

Sara

...Ik zie toch wel een verschil tussen een soort van aankondiging en interview??

2014-11-21 09:43:11

Meer lezen?