Terug naar overzicht

Popronde: 35 gratis acts in Breda

Het landelijk reizend festival Popronde komt op donderdag 20 november naar Breda. Tijdens deze muzikale kroegentocht laten 35 opkomende Nederlandse bands hun talent zien.

Tijdens de Popronde krijgen (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten hun eigen regio. Bijna elk genre is vertegenwoordigt: van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues. Onder andere Kensington, Racoon, Blaudzun, en Chef’ Special begonnen hun carrière in de Popronde.

Zappen
Gewapend met een programmaboekje kan het publiek van act naar act ‘zappen’. In Breda is de Popronde dit jaar groter dan ooit. De muzikale tocht gaat langs zo’n 25 verschillende laagdrempelige locaties in het Bredase centrum. Onder andere galeries, cafés, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs openen hun deuren voor de bands. Op 20 november kun je vanaf de namiddag tot diep in de nacht van kroeg naar kroeg om de optredens te zien. Alle optredens zijn gratis te bekijken.

Tips
Punt zet vijf bands op een rijtje die je zeker niet mag missen:

1. Bixby
Bixby is een band gevormd rondom singer/songwriter Simone van Vugt. Zij schrijft sferische Indiepop liedjes. Lyrisch voert ze discussies tussen haar hoofd en het hart. 20:00 uur in café De Kleine Wereld.

2. APRIL
Een duo dat twee podiumpersoonlijkheden aanneemt: kom het bekijken in Hier en Dhaar om 21.00 uur. Jorn en Julia, oftewel Crimson en Violet, vormen samen de band APRIL. Hun muziek is het beste te omschrijven als aanstekelijk, dansbaar en is geïnspireerd op de drumcomputers en synthesizers uit de jaren ’90.

3. The Road Home
Deze band uit Enschede haalt hun inspiratie uit Springsteen en The Gaslight Anthem. Om 22.00 uur spelen zij in Mezz Kleine Zaal.

4. PAUW
Sinds de zomer van 2012 zet PAUW, een trio bestaande uit een drummer, bassist/organist en gitarist, energieke en indrukwekkende shows neer. Hun muziek bestaat uit psychedelische 60’s & 70’s, blues en muziek van nu. Om 23.00 uur is dit trio te vinden in café Vulling.

5. Straight from the Fridge
Op het HBO Intro Festival Breda gaf deze Deze band eerder al een goed optreden, maar dit jaar staan ze ook op het podium bij de Popronde. In café Publieke Werken zorgen zij ervoor dat er vanaf 23.30 uur flink gedanst gaat worden. Ze brengen een eigenwijze twist aan het genre funk en soul. Deze muzikanten hebben maar één doel: ‘Groovin’ the cold out of your bones!’

Hulp gezocht
De organisatie van Popronde Breda zoekt mensen die het leuk vinden om mee te helpen het festival tot een succes te maken. Denk aan promotors of stagemanagers die de optredens in goede banen leiden. Interesse? Mail: breda@popronde.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?