Terug naar overzicht

Regiofinale First Lego League bij Avans Breda

Op vrijdag 28 november vindt de regiofinale West-Brabant van de First Lego League plaats bij Avans Hogeschool in Breda.

De First Lego League is een wedstrijd voor jongeren tussen de negen en de vijftien jaar. Zij onderzoeken de maatschappelijke rol van techniek en technologie aan de hand van verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn verbonden aan een thema en dit jaar is dat ‘Worldclass. Learning Unleashed’.

Robots
26 teams van veertien verschillende scholen doen mee en elk team bestaat uit maximaal tien personen. De door de teams gebouwde Lego-robots moeten missies uitvoeren waarmee ze punten kunnen verdienen. De beste deelnemers gaan door naar de Benelux-finale, die begin februari gehouden wordt in Almere.

Mad Science
Naast de First Lego League is ook wetenschapsclub Mad Science aanwezig met allerhande technische en wetenschappelijke proeven. Aanmelden voor de regiofinale is niet nodig en de entree is gratis.

Punt. Of had jij nog wat?

hilde

Super leuk was het daar

2015-01-07 19:22:17

Meer lezen?