Terug naar overzicht

Studentenbedrijf verkoopt waterflesjes

Zes enthousiaste minorstudenten zijn een bedrijf gestart in de verkoop van waterflessen. Na een korte brainstorm was het duidelijk: De AquaFuse Water Bottle komt uit China, maar moet ook in Nederland op de markt worden gebracht.

Start je eigen studentenbedrijf. Dat is de opdracht van de minor International Entrepreneurship waar Rob Blom, Leonard ten Feld, Jasper Hinfelaar, Rick Thorn, Binh Duong en Romain Catalano aan meedoen. Ze verkopen De AquaFuse Water Bottle online en op school.

We willen mensen stimuleren meer water te drinken’, vertelt Rob Blom. ‘Mensen hebben vaak niet door dat ze dat te weinig doen. In de Water Bottle zit onderin een citruspers waar je een halve citroen of limoen in kunt doen. Daardoor krijgt je water een smaakje. Omdat water niet echt een smaak heeft, weerhoudt dat mensen ervan om het te drinken. Met de smaak van een citrusvrucht hopen we dat er meer gedronken wordt. Bovendien is dit gezonder dan frisdrank.’

Milieuvriendelijk
De flessen zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. ‘Met één AquaFuse Water Bottle bespaar je zesendertig plastic flesjes’, vertelt Binh Duong. ‘Dat betekent ook dat je op de lange termijn geld bespaart!’

China
De studenten hebben het waterflesjesconcept niet zelf ontworpen, maar geïmporteerd uit China. ‘Onze familie en vrienden zijn de aandeelhouders’, vertelt Rob Blom. ‘We hopen aan het eind van het project een winst van 7 euro per aandeelhouder te hebben.’

Verkoop
Niet alleen vandaag, maar ook vrijdag verkopen de studenten hun AquaFuse Water Bottle aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Daarnaast zijn de flessen ook online te koop. Daar hebben de studenten er al zo’n vijftig verkocht.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Remvo

Inmiddels is het artikel aangepast n.a.v. mijn reactie.

2014-11-27 10:53:46

Remvo

Dit is zeker niet voor de opleiding bedrijfeconomie gedaan, anders zou de winstberekening wel kloppen..

2014-11-26 16:10:20

Meer lezen?