Terug naar overzicht

Verkeerd mailadres zorgt voor studievertraging

Een student van de deeltijdopleiding Commerciële Economie mailde zijn casusopdracht voor het vak Recht naar het Avansmailadres van zijn docent. Zijn docent heeft de casus niet in behandeling genomen, omdat hij duidelijk gezegd zou hebben dat de opdracht naar zijn privéadres gemaild moet worden. De student moet het vak herkansen van de examencommissie.

De examencommissie houdt haar poot stijf. ‘De docent is vanaf dag één duidelijk geweest. De opdrachten moeten naar zijn privémailadres gestuurd worden, omdat hij vanuit huis niet de mogelijkheid heeft om zijn Avansmail te openen. Er zitten tachtig studenten in die les en het is er maar bij één fout gegaan. Daarbij gaat het om het vak Recht. Je mag verwachten dat een student weet wat, wanneer en waar hij iets naar toe moet sturen.’

Het College van Beroep voor de Examens (COBEX) neemt het op voor de afwezige student. ‘Maar de student was wel op tijd. Er is alleen niet naar zijn casus gekeken. Waarom mag hij niet gewoon zijn oude casus inleveren? Die ligt op de plank en kan nog nagekeken worden toch?’ Dat vindt de examencommissie niet. ‘De docenten hebben onderling afspraken gemaakt. Is de casus niet goed ingeleverd, dan moet er een nieuwe gemaakt worden.’

Geen gestrooi met herkansingen
Ook vindt de examencommissie dat de student geen gebruik heeft gemaakt van zijn herkansing. ‘De examinator heeft de richtlijnen gevolgd. De student heeft de kans gehad om in dezelfde periode een nieuwe casus te maken en dat heeft hij niet gedaan. We strooien niet met extra herkansingen, daar moet een goede reden voor zijn. Hij heeft zijn kans niet genomen en moet het vak opnieuw volgen.’

Het COBEX vraagt of er een kans is dat de student de mededeling over het privémailadres over het hoofd heeft gezien? ‘Misschien heeft hij de mededeling gemist op Blackboard?’  De examencommissie gaat er van uit dat de student gewoon niet heeft zitten opletten. ‘Er zijn geen presentielijsten, dus we weten niet of de student aanwezig is geweest. Maar er is vanaf dag één gezegd wat de bedoeling is en het heeft op Blackboard gestaan. De student heeft zelf toegegeven dat hij daar niet vaak op kijkt.’

Uitspraak
Het COBEX heeft het beroep ongegrond verklaard. De student zal het hele vak moeten herkansen.

Punt. Of had jij nog wat?

de-avans

Wat een vooruitgang, vooral ernstig motiverend om ooit nog iets met de-Avans te maken te willen hebben. Hoe eerder ik verlost ben van dit bureaucratische monster instituut hoe beter. Te triest voor woorden dit.. bah bah bah

2014-11-24 12:21:09

M

Leerlingen moeten er vanuit kunnen gaan dat avansmail altijd de juiste manier is. Waarom heeft hij zn studenten het niet op BB laten uploaden als hij niet op zijn mail kan? Dit zou overigens vaker moeten gebeuren ipv al dat gemail.

2014-11-24 11:06:47

Marijke

Schoolmail is voor SCHOOLmail. Privemail is voor , jawel, PRIVE. Alles moet altijd via avanscommunicatie middelen, TENZIJ het een docent natuurlijk negatief beinvloed zoals nu. Avans en objectief.. jakkes nee dat woord kennen ze niet.

2014-11-24 10:32:18

Anonymous

Toegegeven een email keuze is rare criteria om iets als recht voor te moeten herkansen, maar wat nog meer raar is is herkansing missen en mail en BB niet bekijken. Misschien niet raar wat COBEX deed. Zou fijn zijn als we wisten wat vooraf gaande was.

2014-11-24 09:26:15

M

Hoe komt het dat wij als studenten wel in onze mail kunnen kijken en docenten niet? Wat een onzin zeg. De desbetreffende docent had het gewoon in zijn schooladres moeten laten komen.

2014-11-22 19:53:32

Anoniem

"Het College van Beroep voor de Examens (COBEX) neemt het op voor de afwezige student." "Het COBEX heeft het beroep ongegrond verklaard" Leuk als die het voor je opnemen dan...

2014-11-21 10:10:21

Anoniem

Die examencommissie is dus gewoon totaal niet meer serieus te nemen. En hoezo gebruik maken van een herkansing voor een nieuwe casus? De oude is niet eens nagekeken dus hoe kan de docent dan weten of het nieuw is? Ongelooflijk...

2014-11-21 10:07:42

Sam

Je hebt blind regels naleven en blind regels naleven, maar dit? Man, man, man, man... Als bol.com je bestelling op je werkadres aflevert in plaats van thuis ga je toch ook niet eisen dat ze een nieuw pakje versturen?

2014-11-21 09:09:53

Frank

Triest dit. Jammer dat examencommissie &docent alleen kijkt naar de eigen zelf bedachte regels en niet kijkt naar het onderwijs zelf. Wat is de meerwaarde voor de student om een hele nieuwe casus te maken? Duidelijk gebrek aan een onderwijshart.

2014-11-20 22:25:53

Overdrijven

Avans weer met hun overdreven strenge regels, dit is toch niet menselijk meer, wat een onzin zeg. Hoor vaker verhalen, spijt dat ik Avans als school heb gekozen.

2014-11-20 19:18:52

Meer lezen?