Verkeerd mailadres zorgt voor studievertraging

  Een student van de deeltijdopleiding Commerciële Economie mailde zijn casusopdracht voor het vak Recht naar het Avansmailadres van zijn docent. Zijn docent heeft de casus niet in behandeling genomen, omdat hij duidelijk gezegd zou hebben dat de opdracht naar zijn privéadres gemaild moet worden. De student moet het vak herkansen van de examencommissie.

  De examencommissie houdt haar poot stijf. ‘De docent is vanaf dag één duidelijk geweest. De opdrachten moeten naar zijn privémailadres gestuurd worden, omdat hij vanuit huis niet de mogelijkheid heeft om zijn Avansmail te openen. Er zitten tachtig studenten in die les en het is er maar bij één fout gegaan. Daarbij gaat het om het vak Recht. Je mag verwachten dat een student weet wat, wanneer en waar hij iets naar toe moet sturen.’

  Het College van Beroep voor de Examens (COBEX) neemt het op voor de afwezige student. ‘Maar de student was wel op tijd. Er is alleen niet naar zijn casus gekeken. Waarom mag hij niet gewoon zijn oude casus inleveren? Die ligt op de plank en kan nog nagekeken worden toch?’ Dat vindt de examencommissie niet. ‘De docenten hebben onderling afspraken gemaakt. Is de casus niet goed ingeleverd, dan moet er een nieuwe gemaakt worden.’

  Geen gestrooi met herkansingen
  Ook vindt de examencommissie dat de student geen gebruik heeft gemaakt van zijn herkansing. ‘De examinator heeft de richtlijnen gevolgd. De student heeft de kans gehad om in dezelfde periode een nieuwe casus te maken en dat heeft hij niet gedaan. We strooien niet met extra herkansingen, daar moet een goede reden voor zijn. Hij heeft zijn kans niet genomen en moet het vak opnieuw volgen.’

  Het COBEX vraagt of er een kans is dat de student de mededeling over het privémailadres over het hoofd heeft gezien? ‘Misschien heeft hij de mededeling gemist op Blackboard?’  De examencommissie gaat er van uit dat de student gewoon niet heeft zitten opletten. ‘Er zijn geen presentielijsten, dus we weten niet of de student aanwezig is geweest. Maar er is vanaf dag één gezegd wat de bedoeling is en het heeft op Blackboard gestaan. De student heeft zelf toegegeven dat hij daar niet vaak op kijkt.’

  Uitspraak
  Het COBEX heeft het beroep ongegrond verklaard. De student zal het hele vak moeten herkansen.

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Wat een onzin zeg, wanneer staat de student eens in zijn RECHT? Je gebruikt verplicht je Avans mail als student, dan heeft een docent zich daar ook aan te houden. Als een student met deze smoes komt wordt daar ook geen oor aan gegeven !!!!!

  • Hmm dit is echt belachelijk, als studenten vragen of docenten naar hun privé mail willen communiceren gebeurd dit toch ook niet? De docent had op school kunnen zien dat dit gewoon op tijd ingeleverd was. Erg kinderachtig & niet professioneel.

  • Toch zou het Cobex de communicatierichtlijnen van Avans er eens op na moeten slaan. Wordt van studenten niet verwacht dat zij voor de communicatie standaard Avansmail gebruiken? En een docent die GEEN Avansmail gebruikt is toch een Avans probleem?

  • Waar heeft een docent dan een avansmail voor? Vind het sowieso al geen goede zaak dat een docent zijn werkmail thuis niet kan openen, volgens mij is dat gewoon gmail namelijk?

  • ‘omdat hij vanuit huis niet de mogelijkheid heeft om zijn Avansmail te openen.’

   Het gaat hier over de gmail van avans toch? ? Die is gewoon vanuit thuis te openen.

  • Wat een flexibele instelling. Fouten maken is menselijk. Het lijkt me toch een probleem van de docent zelf dat hij zijn werkgerelateerde e-mail niet vanuit huis kan openen.