Terug naar overzicht

Column: de Sogkoning

Morgen tentamen. Ik zou nu keihard moeten blokken, maar aangezien ik het concentratievermogen van een goudvis heb, is dat onmogelijk. Ik vrees tentamens. Ik geloof niet in de toegevoegde waarde van momentopnames en ik presteer slecht onder druk. Wat daarentegen een van mijn kernkwaliteiten is, is mijn studieontwijkend gedrag. In de studentenvolksmond beter bekend als soggen. Ik ben de Koning van de Sog.

‘Iemand die vrijwillig alle schoonmaaktaken op zich neemt en perfect uitvoert, is natuurlijk hartstikke welkom’

De inspanningen waarmee ik mijn studieontwijkend gedrag invul zijn gewoonweg wanhopig. Ik doe dingen waar ik normaal gesproken een hekel aan heb, aangezien ik die als een minder slechte optie beschouw dan studeren (alles is immers relatief). Voor mijn huisgenoten komt die geïmproviseerde stoornis goed uit, want iemand die vrijwillig alle schoonmaaktaken op zich neemt en perfect uitvoert, is natuurlijk hartstikke welkom.

soggen-460

Uiteraard is het niet alleen maar kommer en kwel: het internet biedt uitstekende mogelijkheden om in mijn sogbehoefte te voorzien: Youtube, Facebook, 9Gag. En natuurlijk de websites met willekeurige feitjes, die mij iedere keer weer verwonderen (wist je dat de hartenkoning de enige koning uit het kaartspel is zonder snor? AMAZING!).

‘Tot ziens studieboeken, hallo afleiding!’

Enfin, uiteindelijk kom ik er niet onderuit mezelf een schop onder de kont te geven en de studeermodus aan te zetten. Daarbij geldt wel de regel dat ik uitsluitend mag beginnen wanneer de laatste klokcijfers exact op .00 of .30 staan. Wanneer ik te laat ben moet ik wachten tot het volgende hele of halve uur. Tot ziens studieboeken, hallo afleiding! Morgen dus tentamen. Nu hopen dat er vragen gesteld worden over schoonmaakartikelen, internethypes en domme wist-je-datjes.

Rick Bastiaanssen is vierdejaars Human Resource Management in Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Sjaak Rommel

En weer 3 minuten van mijn leven weg gegooid! Wat dacht je van een column met inhoud?

2014-12-08 12:56:21

Meer lezen?