Terug naar overzicht

Cyberstorm: overleven zonder wifi

Kerstavond, New York wordt geteisterd door de koudste winter ooit en tot overmaat van ramp legt een computervirus het hele energie- en elektriciteitsnetwerk plat. Geruchten over een uitbraak van de dodelijke versie van het vogelgriepvirus gonzen door de straten en de eerste plunderingen van supermarkten volgen snel.

Afgesloten van de buitenwereld proberen Mike Mitchell en zijn familie te overleven in hun appartementencomplex terwijl de temperatuur naar een ijzingwekkend niveau daalt. Samen met zijn buren probeert Mike het beste van de situatie te maken, maar de sfeer slaat al snel om als bendes van buiten horen van hun riante voedselvoorraad en noodaggregaten.

Wanhoop
Matthew Mather is een expert op het gebied van cybersecurity en laat dat duidelijk blijken in zijn debuutroman Cyberstorm. Niet alleen schetst hij op beklemmende wijze de overlevingsdrang en wanhoop van een groep gewone mensen die geconfronteerd wordt met vrieskou, een tekort aan voedsel en geen middelen tot communicatie, daarnaast wijst hij ook op de vele zwakheden in de communicatienetwerken waar we met zijn allen aan verbonden zijn.

Mather heeft veel research gedaan en betoogt dat een stad als New York totaal onvoorbereid is op een simpele aanval van hackers. Dat gegeven giet hij echter niet in een saai rapport voor beleidsmakers maar in een zeer spannende survival-thriller die het ook erg goed zal doen bij liefhebbers van tv-series als The Walking Dead.

Punt. Of had jij nog wat?

Anoniem

Overleven zonder wifi? Ah, dus bedraad werkt wel.. Noem het beestje gewoon bij de naam, in plaats van een van de gebruikte netwerkprotocollen te noemen.

2014-12-24 11:05:29

Meer lezen?