Terug naar overzicht

Gesloten bolwerk Korps Mariniers ontsluierd

Bij het Korps Mariniers staan discipline, toewijding, sportiviteit, fysieke hardheid en loyaliteit hoog in het vaandel. Avansdocent en oud-marinier Dick Bosch deelt tijdens de Avans Academielezing van 10 december eenmalig de geheimen van de Mariniers.

Volgend jaar bestaat het Korps 350 jaar. Deze in 1665 opgerichte elite-eenheid van de Nederlandse krijgsmacht is een gesloten bolwerk. Het delen van hun ervaring en expertise is dan ook eerder uitzondering dan regel. Dick Bosch licht tijdens de Academielezing op 10 december een tipje van de sluier op en vertaalt de werkwijze en mentaliteit van het Korps naar het reguliere bedrijfsleven.

Spanning en crisis
Bosch zoomt in op hoe het Korps zaken doet en welke algemene managementprincipes het toepast. Ook wordt de werving en selectie belicht. En hoe dit marine-onderdeel omgaat met spanning, crisis en een uitdagende veranderende omgeving. Allemaal relevante onderdelen van zakendoen, een op een te vertalen naar het bedrijfsleven. In de Academielezing presenteert de docent van de Academie voor Veiligheid en Bestuur enkele best practices in een interactieve lezing.

‘Hoewel een marinier zeer zorgvuldig zijn woorden moet afwegen als hij het heeft over de kwaliteiten van zijn eigen club, kun je stellen dat het Korps Mariniers al decennialang geassocieerd wordt met succesvol optreden. Dus is het zeer interessant om deze organisatie wat betreft managementdoeleinden tegen het licht te houden’, aldus Bosch.

De lezing begint om 19.30 uur en is afgelopen om 21.00 uur en wordt gehouden bij Avans in Breda. Toegang is gratis. Je kunt je hier aanmelden.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?