Terug naar overzicht

Onderwijsinspectie stelt orde op zaken bij bouwkunde

De problemen bij de opleiding bouwkunde van Haagse Hogeschool zijn opgelost, schrijft minister Bussemaker van Onderwijs aan de Tweede Kamer. Daar was wel een optreden van de onderwijsinspectie voor nodig.

Een groep bouwkundestudenten klaagde begin dit jaar bij de inspectie over de toetsen en examens van hun opleiding. De klachten waren terecht, concludeerde de inspectie. Er viel inderdaad veel te verbeteren.

Extern onderzoek
Dus stelde het college van bestuur een klachtencommissie in en kwam er een extern onderzoek naar het onderwijs- en examenreglement en het functioneren van de examencommissie. Verder werd er een nieuwe teamleider aangesteld.

Financiële vergoeding
Dertien studenten hebben dankzij de klachtencommissie een financiële vergoeding gekregen omdat ze studievertraging hadden opgelopen, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Twee studenten zijn uiteindelijk afgestudeerd bij de Hogeschool Utrecht, maar wel onder verantwoordelijkheid van de examencommissie van de Haagse Hogeschool.

Volgens de onderwijsinspectie is het ergste achter de rug. Het onderzoek is wat haar betreft afgesloten.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?