Terug naar overzicht

Oud-AKV’er begint vegan-store  

Een winkel waar je veganistische spullen kunt kopen, zoals brood, koffie, vlees- en kaasvervangers en taarten. Dat is het idee van Eline Slegers, afgestudeerd aan AKV|St. Joost in Den Bosch. Samen met haar vriend Jochem opende ze de winkel HAP aan de Kruisstraat in Den Bosch.

‘We zijn een kleine winkel waar je vegan-specifieke producten kunt kopen. Daarmee zijn we de eerste 100% vegan plek in Brabant. We gaan ook groente en fruit van lokale boeren gebruiken. We willen weten waar onze producten vandaan komen en de lijntjes zo kort mogelijk houden,’ vertelt Eline (32).

Concept store
HAP bestaat al langer. Het begon begin 2014 met een lunchroom in een concept store . Eline: ‘Daar verkochten we onder andere zelfgemaakte, vegan-taarten.’ In juni ging de winkel dicht en besloten Eline en Jochem om zelf door te gaan met een eigen winkel. ‘We hebben een pand en we zijn al twee dagen in de week open.’

In de winkel worden niet alleen producten verkocht. Er komt ook een zithoek waar mensen kunnen lunchen of de taarten van Jochem en Eline uit kunnen proberen.

Crowdfunding
Om HAP te realiseren, moet er nog wel wat gebeuren. Daarom zetten ze een crowdfundingproject op. ‘De winkel is er, maar de inrichting moet nog gedaan worden. Dat kunnen we niet allemaal zelf betalen, er moeten bijvoorbeeld koelkasten en keukenapparatuur komen. Daarom vragen we om hulp. Het leuke is dat we daardoor meteen een band opbouwen met nieuwe klanten.’

Wie geld geeft, krijgt daar ook iets voor terug. Bijvoorbeeld een lunch voor twee of een taart op je verjaardag. Eline: ‘We willen HAP samen met onze klanten opbouwen.’ HAP kan op vrijdag en zaterdag al bezocht worden.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?