Terug naar overzicht

Afgestudeerde St.Joost wint tweede prijs Zilveren Camera

Oud-student AKV|St.Joost Anjès Gesink is met haar fotografieserie Vogels huilen niet tweede geworden bij de Zilveren Camera in de categorie Natuur & Milieu.

De fotograaf werkt sinds 2012 als vrijwilliger bij de Stichting Vogelklas Karel Schot, een vogelopvang in Rotterdam voor wilde vogels die verzwakt zijn, tegen gebouwen zijn gevlogen of verstrikt zijn geraakt in visdraad en haren.

Vogelleed
Gesink schrijft op haar website: ‘Veel vogelleed wordt veroorzaakt door ons menselijk handelen, maar tegelijkertijd zijn het diezelfde mensenhanden die hen verzorgen. Als fotograaf ben ik zeer geïnspireerd geraakt door deze plek. Ik verzorg daarom niet alleen de vogels maar fotografeer ze ook. Inmiddels heb ik meer dan honderd vogels geportretteerd. Bij de één is de kwaal duidelijk zichtbaar, de ander ziet er ogenschijnlijk wat suf of juist heel krachtig uit. De handen in de blauwe handschoenen staan symbool voor de verzorging die de vogels krijgen maar ook voor de menselijke interventie die van invloed is op de natuur in de stad.’

Bekijk de foto’s hier.

Peter de Krom
Ook de in 2010 afgestudeerde Peter de Krom viel in de prijzen. Hij won met zijn serie Spoorwijk Den Haag de eerste prijs in de categorie Binnenland Documentaire en met zijn foto Opbouw vreugdevuur de eerste prijs in de categorie Cultuur & Entertainment.

Punt. Of had jij nog wat?

Redactie AKV|St.Joost

Mooie prijs en goed gedaan door Agnes. Er is nog een alumnus van AKV|St.Joost die in de prijzen is gevallen. En hoe! Peter de Krom, afgestudeerd fotografie 2010 is tweemaal winnaar geworden: http://www.akvstjoost.nl/overakvstjoost/nieuws/2015/2015012

2015-01-26 17:21:00

Meer lezen?