Terug naar overzicht

Avans neemt lobbyist in de arm

Avans gaat gebruik maken van lobbyist Annejet Goede. Zij moet vooral de projecten rondom Biobased Economy en Maintenance verder gaan helpen.

De lobbyist werkt al voor ROC West Brabant. Avans en de NHTV hebben nu besloten om ook een derde van de kosten van haar voor hun rekening te nemen. ‘Het past binnen de steeds intensievere samenwerking met de onderwijsinstellingen in West-Brabant’, legt bestuursvoorzitter Paul Rüpp uit. ‘Waarom zouden we drie afzonderlijke lobbyisten inzetten als het net zo goed gezamenlijk kan?’

Biobased Economy en Maintenance
De lobbyist moet vooral richting Brussel en Den Haag kijken als het gaat om nieuwe initiatieven, actieprogramma’s en daarbij horende subsidieregelingen voor, in het geval van Avans, projecten rondom Biobased Economy en Maintenance. ‘Denk aan Horizon 2020 en de binnenkort startende OP-Zuidregelingen. In het verleden hebben we daar al wat successen in behaald, maar een lobbyist is net wat beter in staat ons voortijdig te adviseren hoe je zaken moet aanpakken of welke mensen je moet benaderen, omdat ze bijna dagelijks in die omgeving verkeert.’

Avans gaat maximaal 30.000 euro per jaar betalen voor de werkzaamheden en faciliteiten van de lobbyist.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?