Terug naar overzicht

Avansstudenten speelden kerstman voor 220 kinderen

De kerstdagen zijn weer voorbij, de boom kan opgeruimd worden en de meeste mensen gaan van hun cadeaus genieten. Toch zijn kerstcadeaus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben, bleef het onder de kerstboom vrijwel leeg.

Studenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) uit Breda besloten vrijwillig een actie op te zetten om zoveel mogelijk kinderen uit deze minderbedeelde gezinnen met kerst toch te verwennen. Ze creëerden de Childmas Foundation waarmee ze ongeveer twintig kinderen wilden helpen. Dat werden er ietsje meer…

Childmas Foundation 3

Sponsoren
Nieke Donkers student MWD: ‘Onze actie begon een beetje te spelen op social media en al snel hadden we 250 aanvragen voor kerstcadeautjes. We zijn eerst spullen bij mensen op zolder gaan zoeken om weg te kunnen geven, maar al snel werden we van alle kanten gesponsord. Er waren zelfs drie basisscholen die hele kerstpakketten maakten.’

Op 22 december konden de kinderen samen met hun ouders een kerstpakket ophalen. Nieke: ‘Er zijn 220 kinderen langsgekomen. Ieder kind mocht een kerstpakket uitzoeken en twee losse cadeautjes. We hadden alles gesorteerd op leeftijd, zodat de kinderen er ook nog wat aan hebben.’

Childmas Foundation 2

Positieve reacties
De studente is onder de indruk van alle positieve reacties die ze kreeg. ‘Een man stond met tranen in zijn ogen te vertellen dat hij het zo fijn vond dat hij zijn kinderen nu met kerst iets kon geven. Het is mooi dat we iets voor ze konden betekenen.’

Of de Childmas Foundation volgend jaar weer van zich laten horen, weten de studenten nog niet. ‘We doen het helemaal vrijwillig. We krijgen er geen studiepunten voor en het is vrij tijdrovend, dus we moeten even kijken. Ik zou het in ieder geval zo weer doen’, aldus Nieke.

Childmas Foundation 1

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?