Terug naar overzicht

Digitale toets ATGM uitgesteld vanwege ict-problemen

Zo’n 150 eerstejaarsstudenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu kregen gisteravond het bericht dat de geplande digitale voortgangstoets vandaag niet doorgaat. ‘We kunnen de kwaliteit van de toets op dit moment niet waarborgen’, zegt academiedirecteur Paul van Hal.

Dinsdag waren er problemen bij een digitale toets celbiologie. Bij aanvang van het tentamen gingen alle computers op zwart. Medewerkers van de ICT-afdeling zochten tevergeefs naar een oplossing.

Papieren versie
‘De oorzaak van de problemen is nog niet voldoende helder. Daarom hebben we besloten het tentamen van vandaag niet door te laten gaan’, zegt academiedirecteur Paul van Hal. De academie heeft overwogen om een papieren versie van het tentamen uit te reiken. ‘Maar dat gaat voor het ene tentamen makkelijker dan voor het andere. In dit geval was dat niet haalbaar. Dinsdag bij celbiologie wel, toen lag de papieren versie al klaar als back-up.’

De verwachting is dat de studenten de toets in week 10 alsnog moeten maken. ‘Hopelijk is dan de oorzaak boven water.’ De academie gaat zich voor de volgende tentamenperiode goed beraden over het inzetten van digitale toetsen. ‘Als we het idee hebben dat de problemen nog niet opgelost zijn, zullen we overgaan op papieren tentamens en schrapkaarten.’

Punt. Of had jij nog wat?

Anoniem

Soms moeten jullie echt beter informeren, de toets celbio was op maandag. Ik was 1 van de studenten die problemen had met de toets. Die papieren versie was eerst onvoldoende aanwezig (6 exemplaren waar er 22 nodig waren). Pas later kwamen er meer.

2015-01-15 20:07:12

Meer lezen?