Terug naar overzicht

Meerderheid wil dat soos Virgo op Lovensdijkstraat blijft

Een meerderheid van de medewerkers en studenten van Avans op de Lovensdijkstraat zou het liefst zien dat de soos dicht bij de hogeschool blijft. Dit blijkt uit een enquête van studentenvereniging Virgo.

In verband met de verbouwing van de Avansgebouwen aan de Lovensdijkstraat moet de studentenvereniging op zoek naar een nieuwe locatie. Waar nu de soos zit, zou in de toekomst de chemicaliënopslag moeten komen.

‘Toch jammer dat Avans een chemicaliënopslag op die plaats belangrijker vindt’

‘Virgo zit al 35 jaar op dezelfde plek’, zegt voorzitter Priscilla Kuijt. ‘We zorgen voor sociale binding, een thuishonk voor studenten en medewerkers. Uit de enquête blijkt ook dat de soos enorm gewaardeerd wordt. Toch jammer dat Avans een chemicaliënopslag op die plaats belangrijker vindt.’

virgo-soos-62084 procent van de geënquêteerde medewerkers en 97 procent van de eigen leden ziet de soos het liefst blijven op de Lovensdijkstraat. ‘We gaan nu uit van een driehoek centrum, station en school. Binnen die driehoek moet de soos komen.’

Kostenplaatje
Vooralsnog wacht Virgo de suggesties van Avans af als het gaat om een nieuwe locatie voor de soos. ‘Een locatie is van veel dingen afhankelijk. Wil je in het centrum of toch dichter bij de hogeschool. Een kroeg of verenigingsgebouw? Moeten er studentenkamers boven komen? En dan heb ik het nog niet eens gehad over het kostenplaatje.’

De communicatie met Avans over een nieuwe locatie is goed, zegt Priscilla. ‘We hebben zelf ook een lijst gemaakt met mogelijke locaties. Er staat best veel leeg in Breda. Maar er is nog niets definitief.’

Knalfeest
Voordat de huidige soos sluit, wil Virgo nog wel een knalfeest geven voor alle 2.500 (oud)leden. ‘Iedereen moet de kans krijgen om afscheid te nemen van een dierbare plek.’

Punt. Of had jij nog wat?

Sander

past binnen de cultuur die we hebben op hogescholen en universiteiten. Kijk eens op andere hogescholen en universiteiten, diegene die ik bezocht heb, hebben allen één of meerdere sociëteiten of iets vergelijkbaars.

2015-01-20 14:49:49

Sander

Onzinnige reactie. Onderwijs dient altijd voorrang te hebben? Wat een onzin, ik vind dat een sociëteit een voorziening is die zeer wenselijk is. Een trefpunt om samen met medestudenten te relaxen en een biertje te drinken vind ik een voorziening die

2015-01-20 14:45:28

.

‘Toch jammer dat Avans een chemicaliënopslag op die plaats belangrijker vindt’ Echt?! Mensen, vergeten we nu niet dat het onderwijs altijd voorrang dient te hebben op buitenschoolse activiteiten?

2015-01-19 16:57:01

Floris

Zou heel erg jammer zijn als studenten de dupe worden van een gedwongen verhuizing omdat een opslag belangrijker geacht wordt. Desalniettemin moet Avans eerst voorzien in een gelijkwaardige nieuwe locatie voordat studentenbelangen in het geding komen

2015-01-19 13:43:01

Meer lezen?