Terug naar overzicht

Studenten Bedrijfskunde MER lanceren fictieve broodjeszaken

Het gehele blok werkten de eerstejaarsstudenten van Bedrijfskunde MER in groepen aan de lancering van een overgenomen broodjeszaak. Dinsdag presenteerden zij hun plannen aan de fictieve Alumni Investment Group.

Docent Lenneke Peters legt uit dat de verzonnen investeringsmaatschappij op zoek is naar een managementteam dat de bestaande broodzaak bedrijfskundig kan herinrichten met als rode draad: duurzaam verantwoord ondernemen. ‘Van de bedrijfsnaam en het logo tot aan de structuur van de organisatie, over alles hebben de studenten nagedacht.’

De eerstejaarsstudenten hebben hard gewerkt aan hun plannen voor de broodjeszaak. ‘BioBaguette’, ‘BioBites’ en ‘Basic Bread’ zijn enkele van de nieuwe namen. De groepen hebben posters gemaakt, menukaarten samengesteld en houden pleidooien over zaken als klanttevredenheid, betaalbaarheid, scherpe inkoop en efficiënte marketing.

broodjeszaak1-max

Rete-spannend
Alumni van de opleiding beoordeelden het werk van de eerstejaars. Zij werden hierin bijgestaan door vierdejaarsstudenten van de minor Consultancy. Minor-student Melissa van Berkom lette vooral op presentatievaardigheden en op input van de hele groep. Hoewel de presentaties veel van elkaar verschilden, was Melissa tevreden met wat ze te zien kreeg.

Karlijn Hobé, eveneens minor-student, vervolgt: ‘We hebben een aantal weken geleden al eens met de eerstejaarsstudenten gesproken en toen dacht ik: er is nog een hoop werk aan de winkel. Maar de presentaties hebben me tot nu toe positief verrast. De studenten zijn allemaal pas eerstejaars, dus voor hen is dit natuurlijk rete-spannend.’

broodjeszaak3-max

Langste schooldag tot nu toe
Spannend was het zeker maar eerstejaarsstudent Lotte Binder heeft een goed gevoel overgehouden aan de beoordeling. Gelukkig, want haar groep heeft veel tijd, aandacht én vrije dagen besteed aan de opdracht. ‘Zeker in de laatste week hebben we heel hard gewerkt. Mijn langste schooldag tot nu toe viel helaas op een vrije dag.’

Medestudent Maarten van den Dungen valt haar bij: ‘Toch doe ik veel liever zo’n project, dan blokken voor tentamens. Dit is veel leuker.’ Daar is Lotte het mee eens. ‘Het is heel interessant om onderzoek te doen naar andere bedrijven, naar hoe zij hun zaken regelen. Daar leer je van.’

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?