Verwarde man NOS studeerde in Delft en Leiden

De verwarde man die gisteren het gebouw van de NOS binnendrong, zou een negentienjarige student molecular science and technology zijn.

De naam van de negentienjarige verdachte, Tarik Z., is inderdaad terug te vinden in het mailadressenbestand van de Technische Universiteit Delft, meldt universiteitsblad Delta. De opleiding molecular science and technology is een gezamenlijk bachelorprogramma van de TU Delft en de Universiteit Leiden.

Nepwapen
    Gisteravond rond acht uur drong een man met wat later een nepwapen bleek het gebouw van de NOS binnen. Hij had naar eigen zeggen ‘zaken vernomen die de samenleving in twijfel trekken’ en eiste zendtijd in het achtuurjournaal. De man werd om 20.10 uur al door de politie overmeesterd en verzette zich niet tijdens zijn aanhouding.

Het Openbaar Ministerie kan nog niets bevestigen. De officier van justitie liet gisteren tijdens een persconferentie weten dat de verdachte uit Pijnacker komt en in Zoetermeer is geboren.