Terug naar overzicht

6 do’s and don’ts voor carnaval

Tijdens carnaval gaat iedereen los, vervagen grenzen en vloeit de drank rijkelijk. Maar wat kan je de komende dagen beter wel en niet doen? Hier wat tips.

Do’s
Probeer origineel te zijn
Ga je carnaval vieren? Probeer dan een beetje origineel te zijn. Laat de suffe werkoverall, het nette pak of de kansloze legeroutfit thuis. De superheldenpakken, M&M kostuums en verschrikkelijke morph suits vliegen dit jaar de feestwinkels uit, dus echt origineel ben je niet als Superman of Wonderwoman.

Eet goed
Om niet kotsend of liggend op straat te eindigen, is het belangrijk genoeg te eten. Begin ‘s ochtends met eieren met spek en eet ‘s middags een visje bij de viskraam. Neem vooral ‘s avonds een grote maaltijd, want de avond is lang. Lijnen zit er tijdens carnaval simpelweg niet in. Dat kan vanaf woensdag weer. Dan begint het vasten.

Doe het veilig
Je zult niet de eerste zijn die met carnaval een leuke meid of jongen tegen het lijf loopt. De eerste aanrakingen tijdens het hossen en dan een tikkeltje aangeschoten mee naar huis. Pas wel op dat je het veilig doet, niets geeft een grotere kater dan een soa na carnaval.

Don’ts
Je telefoon meenemen
Een grote massa hossende mensen, ideaal jachtgebied voor zakenrollers op zoek naar smartphones. Daarom kun je die eigenlijk beter thuis laten. Dan voorkom je meteen dat je met je zatte hoofd een verschrikkelijke foto op Facebook zet of deelt via Whatsapp.

Billen knijpen
Ja, met carnaval is iedereen wat losser dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je zomaar in iemands billen kunt knijpen of op een andere wijze handtastelijk mag worden. Carnaval is geen vrijbrief voor gedrag dat je anders ook niet zou tolereren.

Dialect spreken
Kom je eigenlijk niet uit Brabant, maar vier je er wel carnaval? Ga dan niet proberen in het plaatselijke dialect te praten. Niemand zal je verstaan.

Punt. Of had jij nog wat?

J

6 do's and dont's... dan verwacht je toch 6 do's en 6 dont's?

2015-02-12 13:14:39

Meer lezen?