Avansstudent Bram Knol: een van de creatiefsten van Nederland

  Hij mag zich net geen ‘creatiefste student van Nederland’ noemen, maar Bram Knol, vierdejaarsstudent Illustratie in Den Bosch, kreeg wél een eervolle vermelding. Met een korte animatiefilm nam hij deel aan de wedstrijd die ICT-winkel Surfspot uitschreef in samenwerking met softwareproducent Adobe. 

  De animatiefilm van ruim vijf minuten maakte Knol in eerste instantie voor artiest Guillaume Finta, als videoclip bij diens nummer ‘Stillness in the woods’. ‘Het nummer gaat vooral over een veilige plek waar je beschermd wordt’, aldus de prijswinnaar. ‘In de videoclip wordt een hert neergeschoten door een jager en probeert het dier zo’n plek te bereiken.’

   

   

  Schetsen en storyboards
  Het maken van de videoclip was een hele klus. ‘Het was dan ook de eerste keer dat ik een serieuze 3D-animatie maakte’, aldus de student. De eerste twee weken stonden in het teken van schetsen, storyboards en het vinden van een passende visuele stijl. ‘Na goedkeuring van de opdrachtgever ben ik aan de slag gegaan met de productie die twee à drie maanden in beslag nam.’

  Toekomstplannen
  Ondanks het ‘tijdrovende proces’ van animeren, ziet Knol daar wel toekomst in. ‘Het liefst start ik na mijn opleiding een animatiestudio op en ga ik verder met het maken van videoclips en korte films. Maar ik houd me niet alleen bezig met animeren. Ik maak ook veel illustraties en ik heb een korte speelfilm gemaakt.’

  Naast de eervolle vermelding ontvangt Bram Knol ook een prijzenpakket van Adobe.

  Meer artikelen over

              

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.