Terug naar overzicht

Brabantse nachten minder lang voor treinreizigers

Wil je lekker lang stappen in een van de Brabantse steden, maar ben je afhankelijk van de trein om weer thuis te komen? Dit jaar kan het nog, maar vanaf januari 2016 zet de NS geen nachttreinen meer in.

De NS zal in Brabant vanaf 2016 maar tot 2 uur ’s nachts rijden. De reden daarvoor is dat het nachtnet door de weinige nachtreizigers erg prijzig is voor de NS. Het spoorwegbedrijf wilde daarom dat de provincie en de steden de kosten, 705.000 euro per jaar, zelf zouden betalen.

Die voelden daar niets voor. Onderhandelingen over lagere kosten liepen ook op niets uit. De nachttreinen tussen 2 en 5 uur ’s nachts, die op vrijdag- en zaterdagavond rijden, verdwijnen. De treinen tot 2 uur ’s nachts blijven wel rijden. Dat is in ieder geval balen voor de 44 procent van de studenten die in een poll op onze website hebben aangegeven dat ze bereid zijn extra te betalen voor een nachttrein.

Onderzoek nachtbussen
De steden en de provincie gaan nu de mogelijkheden voor nachtbussen onderzoeken. Breda, Tilburg, Den Bosch, Dordrecht en Eindhoven toonden interesse en zullen deelnemen aan die werkgroep.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?