Terug naar overzicht

Ontruiming Bungehuis: 46 arrestaties, 1 gewonde

De ontruiming van het Bungehuis van de UvA is voorbij. Er zijn 46 bezetters gearresteerd, één sympathisant raakte gewond.
 
Rond half tien vanochtend kwam de mobiele eenheid via een raam het bezette Bungehuis binnen. De eerste bezetters, die het pand zelf via de voordeur verlieten, zijn niet gearresteerd. De rest van hen kwam vanaf elf uur onder begeleiding van de politie naar buiten. Sympathisanten scandeerden intussen leuzen en applaudisseerden voor de actievoerders.

 
Sfeer sloeg om
De ontruiming verliep over het algemeen rustig. Vanuit een naastgelegen pand werd een rookbom gegooid en er zijn enkele rotjes afgegaan, maar die kwamen niet van de bezetters. De sfeer sloeg om toen de mobiele eenheid demonstranten de straat uit dreef omdat een grote groep de doorgang van arrestantenbusjes blokkeerde. Er volgde een paar opstootjes met de mobiele eenheid waarbij een aantal demonstranten werd verwijderd. Eén van hen raakte gewond toen een paard op zijn voet ging staan. Niemand van de sympathisanten is gearresteerd, zegt een woordvoerder van de politie.
 
Inmiddels staat een aantal actievoerders voor het Maagdenhuis, het bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam. De situatie is daar nu rustig. Straks geeft het college van bestuur een persconferentie.

Hier een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag:
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);

Punt. Of had jij nog wat?

Barry Pfaff

Bungehuis wordt misschien wel een luxe sociëteit, maar verkopen ze ook kokosvet, chiazaad, tarwegras en maanvislenden?

2015-02-25 10:28:09

Meer lezen?