Terug naar overzicht

Recensie: Vijftig tinten verveelt

Denk je eens in: een bioscoopzaal gevuld met gillende, rumoerige vrouwen. Nu Fifty Shades of Grey in de bioscopen draait, veranderen de zalen langzaam in kippenhokken. Nerveus wachten de dames op de film die nu al de sensatie van 2015 wordt genoemd. De verfilming van het boek die menig vrouw met klapperende, rode oortjes heeft gelezen. Waar al jaren over gesproken wordt en waar al menig discussie over gevoerd is, voordat de film überhaupt in de bioscopen draaide.

Vijftig Tinten Grijs gaat over seks. En niet de alledaagse, romantische seks (vanille-seks wordt het in de film genoemd), maar over S.M. Je partner vastbinden, ophangen of slaan met een zweepje (of alles tegelijkertijd) en daar een kick van krijgen.

Geen vuurwerk
Wie verwacht dat de hele film gevuld zal zijn met seks, komt bedrogen uit. Van de twee uur die de film duurt, zijn er ongeveer vijf minuten gevuld met seks. Opwindend zijn die scenes niet. Er spat geen vuurwerk van het bioscoopscherm. De verhaallijn doet er eindeloos over om op gang te komen en als het echt spannend wordt, is de film afgelopen.

Kat-en-muisspel
De verhaallijn in het kort: Meisje ontmoet rijke zakenman. Rijke zakenman valt voor meisje, maar heeft bijzondere seksuele voorkeuren. Meisje valt ook voor rijke zakenman, schrikt van seksuele voorkeuren en weet niet of ze de relatie voort moet zetten. De hele film is een kat-en-muisspel. Kiest het onschuldige meisje wel of niet voor de sadomasochistische man?

Geestig
Fifty Shades of Grey heeft grappige momenten, waarbij de vele vrouwen in de zaal het hysterisch uitgieren. Bij iedere blote kont of borst wordt er gegild en het is geen moment rustig in de zaal. Anastasia Steele (Dakota Johnson) kan geestig uit de hoek komen. Christian Grey (Jamie Dornan) probeert alleen maar indringend te kijken en mysterieus te zijn.

Conclusie
De film kijken omdat het dé sensatie van 2015 is: ja. Maar wie opwindende porno verwacht of juist een romantisch liefdesverhaal: sla deze film maar over. Twee uur naar een stel kijken dat wel of niet voor elkaar gaat is behoorlijk saai.

Punt. Of had jij nog wat?

Kirsten

Saaie film, verhaallijnen uit het boek niet goed uitgewerkt. Als je het boek niet gelezen hebt, snap je volgens mij zelfs bepaalde scènes niet.

2015-04-03 14:03:32

G. Sanders

Wat een stomme film... In het begin was ik nog benieuwd, maar heb me zeker het laatste uur behoorlijk zitten vervelen. Het was te verwachten aangezien het boek al niet erg hoogstaand is, maar wat een slechte en saaie film..

2015-02-17 12:25:57

anita

Komt er nog een deel 2 en 3? Het verhaal is nl nog niet afgelopen.

2015-02-16 00:17:52

vrouw

Erg slecht en primitief film!!! Kitch!

2015-02-15 21:26:53

Meer lezen?