Terug naar overzicht

Zes tips tegen je carnavalskater

Carnaval zit er weer op. Na vijf dagen feest mag je bananenpak of tijger-onesie de kast weer in en lig jij in bed met een flinke kater. Komende dagen toch een beetje dragelijk maken? Hier een paar anti-katertips.

Drinken, drinken, drinken
En nee geen meters bier, maar water. Je lichaam heeft vocht nodig na de alcohol-aanslag die je op je lichaam hebt gepleegd. Vind je normaal water te saai? Drink dan kokoswater of water met wat citroensap erin.

Wil je iets stevigers dan water?
Cola kalmeert de maag en zorgt ervoor dat je minder misselijk wordt. Laat de fles eerst wel even een uurtje zonder dop staan, zodat de prik er uit is. Dat is beter voor je zwakke maag. En niet te veel van drinken, want ook cola droogt je lichaam uit.

Eet bananen!
Er zit vitamine B6 in dit stuk fruit, die je kater snel bestrijdt. Eet er twee of drie en je voelt je al snel weer een stuk energieker. Geen bananen in huis? Ook ander fruit helpt. Fructose (de suiker die in fruit zit) helpt alcohol sneller uit je lichaam te werken.

Zin in een vette bek
Natuurlijk heb je na een avondje flink stappen ook zin in slecht en vet eten. Patat, pizza, kroketten, kapsalon. Het is belangrijk om goed te eten na een avondje flink stappen. Maak een lekker ontbijt voor jezelf (en je carnavalsscharrel?) met flink veel eieren en spek. Gegarandeerd dat je kater naar de achtergrond verdwijnt. (Al schijnen doctoren te zeggen dat je beter een bruine boterham met kaas kunt eten, maar wie wil er gezond doen na een week tot het gaatje gaan?)

Over die carnavalsscharrel gesproken…
Het is bewezen dat seks zorgt voor minder hoofdpijn. Het zou zelfs beter werken dan een pijnstiller. Je scharrel toch nog maar even niet de deur uitzetten en terug die dekens onder.

Slaap
Hou de gordijnen dicht, ga terug naar bed en slaap. De vakantie is nog niet voorbij, je hebt nog vijf dagen om je kater weg te snurken. Geen zin om te slapen? Een biertje schijnt ook goed te werken tegen je kater.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?