Terug naar overzicht

Bredanaar is ergste huisbaas van Nederland

Onveilige woningen, intimidatie, torenhoge huren en dreigende huisontruimingen. Zomaar een paar wapenfeiten van huisbaas Marcel van Hooijdonk, volgens jongerenorganisatie ROOD. Hij kreeg vandaag de Gouden Brandblusser uitgereikt.

Voor het tiende jaar op rij deelt de jongerentak van de SP de prijs uit aan de slechtste huisbaas van Nederland. ‘Van Hooijdonk is een van de ergste huisbazen die we ooit zijn tegengekomen bij deze verkiezing’, zegt ROOD-voorzitter Merel Stoop. ‘Hij profiteert op schandelijke wijze van de woningnood.’

Boete en taakstraf
De omstreden huurbaas, die kamers en woningen door het hele land verhuurt waaronder Breda, kwam onlangs in het nieuws vanwege intimidatie en bedreiging van huurders in Utrecht. Hij kreeg hiervoor een boete van 1.000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur. Daarnaast vraagt Van Hooijdonk van studenten een te hoge huurprijs volgens het Huurteam, een organisatie die huurprijzen van woningen controleert.

Van Hooijdonk wilde de prijs niet zelf in ontvangst nemen. Hij liet een vrouw de deur openen en zij stond ROOD te woord. De Gouden Brandblusser is bij zijn woning in Breda achtergelaten.

Punt. Of had jij nog wat?

S

En die man mag gewoon doorgaan? Bovendien is €1000,- boete wel erg magertjes.

2015-03-19 23:31:18

J

Gewoon zijn vrouw open laten doen. Dan ben je echt zielig en kansloos bezig hoor. Dat zo iemand nog uberhaubt woningen mag verhuren!

2015-03-17 15:43:02

Meer lezen?