Terug naar overzicht

Column: De vrouwenverslinder

Ik kan in de 300 woorden die ik hier krijg als taaldocent uitleggen waarom het ‘seks’ is maar ‘sexy’. Dat zal jullie echter aan jullie zitvlak oxideren, vermoed ik. Omdat jullie veelal praktisch zijn ingesteld en ik elke maandag jullie uitbundige, wilde, nachtelijke date-avonturen hoor, leek het mij wel gepast de mannen onder ons eens wat tips te geven.

Allereerst: mannen eten Mars, vrouwen scheren met Gilette Venus. En daarom moet je eerst aftasten (figuurlijk, om een proces aan je broek te voorkomen). Eerst kijk je naar haar billen… eeh ogen. Zitten die in haar achterhoofd, dan heb je met een moeder te maken. Rennen! Hoe begin je het gesprek? Dat is lastig, aangezien vrouwen zich er doorgaans wel naar kleden, maar het toch niet blijken te waarderen als je een opmerking maakt over hun decolleté (of zoals een voor de veiligheid geanonimiseerde vriend van mij zei: ‘mooie tieten’). Nee, praat liever over jezelf.

‘Betaal nóóit de rekening’

Als het gesprek eenmaal goed op gang is, blijf dan niet te veel over jezelf praten. Vraag ook eens wat zij van jou vindt. Als er een reactie met ‘mijn vriend’, ‘man’ of ‘moeder’ komt, kijk dan uit. Vermoedelijk heb je dan met concurrentie te maken die respectievelijk een stevige vuist, een stevig salaris of stevige moedergevoelens heeft.
Betaal verder nóóit de rekening. Het tijdperk dat de feministen nog keurig achter het aanrecht stonden, is voorbij (zei iemand ‘helaas’?). De werkloosheid onder mannen is de laatste jaren gestegen door vrouwenparticipatie, niet door de crisis. De maatschappelijke gelijkwaardigheidsgolf is best gezellig als je op je werk je ogen in je broek hebt zitten, maar dan kan ze de rekening ook zonder problemen delen.

‘Trek niet die sokken met een gat aan’

Een laatste tip, die misschien beter op de eerste plek had moeten staan. Zorg dat je ontbijt voor twee hebt, je bed is opgemaakt, je badkamer is geboend, en je niet die sokken met dat gat aanhebt. En dat je huiswerk klaar is, natuurlijk.

Michael Doove is docent taal- en communicatieve vaardigheden aan de Juridische Hogeschool.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?