Terug naar overzicht

Faillisementsaanvraag bedrijf betrokken bij verbouwing Lovensdijkstraat

Oostendorp, een van de bedrijven die betrokken is bij de verbouwing van Avans aan de Lovensdijkstraat, heeft gisteren faillissement aangevraagd. De komende acht dagen bekijkt Avans wat dit betekent voor het bouwproces. Doel is tijdverlies beperken en de continuïteit van het onderwijs veilig te stellen.

Avans heeft vooraf geen signalen ontvangen van problemen bij Oostendorp. ‘Het kwam voor ons als een grote verrassing’, zegt Marja Kamsma van het College van Bestuur. ‘Ook de mensen van Oostendorp op de bouwplaats wisten van niets.’ Oostendorp was verantwoordelijk voor de werktuigkundige installaties op de Lovensdijkstraat.

Curator
De curator van het faillissement heeft acht dagen om met voorstellen te komen over voortzetting van de taken van Oostendorp. ‘Op dit moment weten wij niets, dat kan alle kanten op gaan’, zegt Kamsma. Het is niet zo dat de verbouwing nu helemaal stil komt te liggen, de andere aannemers gaan gewoon door.

Avans is met projectmanagementbureau Hevo aan het inventariseren welke partijen mogelijk de rol van Oostendorp kunnen overnemen. De hogeschool wil mogelijke vertraging van de bouw zo veel mogelijk beperken en zal betrokken academies en het Centre of Expertise Biobased Economy tijdig informeren over de continuïteit van de verbouwing.

Meer over de verbouwing van Avans aan de Lovensdijkstraat lees je in ons dossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?