Terug naar overzicht

Niet op stage zonder propedeuse

Een derdejaarsstudent Communication & Multimedia Design (CMD) uit Breda wil graag op stage, ondanks dat hij nog niet genoeg studiepunten heeft behaald voor de stagedrempel én zijn propedeuse nog moet halen. Omdat de student een leuk bedrijf heeft gevonden, vraagt hij de examencommissie of hij ondanks de stagedrempel toch op stage mag. De examencommissie vindt dat de student daar nog niet klaar voor is. De student stapt naar het College van Beroep voor de Examens (COBEX).

‘Ik ben een super gemotiveerde student. Ik zet me altijd overal voor in en ik heb een leuke stageplek gevonden, waar ze me graag willen hebben. De stageplaats is zelfs voor me gereserveerd,’ vertelt de CMD-student.

In bescherming nemen
De examencommissie vertelt waarom ze de student nog niet op stage willen sturen. ‘Wij vinden de student erg gemotiveerd en wij willen hem graag binnen de opleiding houden. Toch zal hij eerst zijn propedeuse moeten halen, anders moet hij dit schooljaar de opleiding verlaten. We willen hem tegen zichzelf in bescherming nemen, zodat hij zichzelf niet voorbij rent. Laat hem eerst zijn studiepunten halen, dan kan hij daarna rustig aan zijn stage beginnen. We gunnen hem een mooie voortgang’

Onpersoonlijk
De student geeft toe: ‘Toen ik de eerste afwijzing kreeg, snapte ik niet waarom ik niet op stage mocht. Ik vond de brief heel onpersoonlijk. Na het lezen van het verweer van de examencommissie, snap ik veel beter waarom ik nog niet op stage kan en ga ik hard leren voor mijn laatste propedeuse-toets.’

Uitspraak
Het COBEX wil meteen een mondelinge uitspraak doen. ‘In onze ogen heeft de examencommissie redelijk gehandeld en heeft gekeken naar de beste weg voor de student. De student moet eerst zijn P. halen en kan daarna verder kijken. We verklaren het verzoek ongegrond.’

Punt. Of had jij nog wat?

Anoniem

‘Ik ben een super gemotiveerde student. Ik zet me altijd overal voor in.' En dan in het 3e nog je P moeten halen...

2015-03-20 08:44:24

Meer lezen?